SAĞLIK:
Pandemi ortamından  etkilenen vatandaşlar için 'Psiko-Sosyal Destek Hattı' kuruldu

Psiko-Sosyal Destek Hatları, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti vereceklerdir.

İzmit Akçakocabey, Gebze Beylikbağı ve Derince Sağlıklı Hayat Merkezleri ile ekteki listede belirtilen toplam 10 hastanemizde kurulan psiko-sosyal destek merkezini arayan tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlara psikolog, çocuk gelişimi ve sosyal çalışmacıların telefon ile destek verebilecekleri birimler oluşturulmuştur.

Hastanelerimizde Covid-19 tanısı alan ve/veya şüpheli olup takip için yatış verilen hastalarımız da günde bir kez psikolog ve sosyal çalışmacılarla telefon ile görüşmeleri sağlanmaktadır. 

Psiko-Sosyal destek ve çalışma hatları, hafta içi 09.00/17.00 saatleri arasında hizmet verecektir.

Kocaeli'de yaşayan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

KOCAELİ VALİLİĞİ

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku