SAĞLIK:
Kilo kontrolü için yapay zeka temelli prebiyotik üretildi

Yapılan çok sayıda araştırma, bağırsaklardaki trilyonlarca mikroorganizmaya ev sahipliği yapan mikrobiyomdaki kötü bakterilerin kilo verememe ya da kontrolsüz kilo artışının temel nedenlerinden biri olduğuna işaret ediyor. Aynı kalori değerlerine sahip bir öğünü tüketen kilolu ve ideal kilolu insanlar arasında yapılan deneysel bir araştırmada, kötü bakterilerle dolu mikrobiyomun aynı besinden daha çok kalori almasını sağladığı gösterildi. Sağlıklı bir mikrobiyoma sahip bireyler bir öğünde 500 kalori alıyorsa, aynı öğün bozulmuş mikrobiyoma sahip bireylerde 750 kaloriye kadar çıkabiliyor. Bu da bir yılda yaklaşık 8 ekstra kilo alımına neden oluyor. Bağırsaktaki belli bakterilerin vücudun yağ depolamasına neden olabileceğini söyleyen Enbiosis Kurucu Ortağı ve CSO’su Doç.Dr. Aycan Gündoğdu, “İdeal bir kiloya sahip olmak için çeşitliliği bol ve dengeli bir mikrobiyom artık neredeyse olmazsa olmaz. Mikrobiyomumuzda bulunan iyi ve kötü bakteriler arasındaki dengesizlik ve çeşitlilik sorunun ideal kiloya ulaşmayı zorlaştırdığı birçok çalışma ile kanıtlandı. Dünya genelinde mikrobiyom alanındaki en gelişmiş yapay zeka algoritmasına sahip şirketlerden biri olarak geliştirdiğimiz Enbiosis ENBFIT Prebiyotik Kilo Kontrol Prebiyotiği ile bu soruna çözüm getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Laboratuvardan yaşamın merkezine 

Geliştirdikleri yapay zeka algoritmalarını kullanarak bağırsak ekosisteminin iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları laboratuvarlardan yaşamın merkezine taşıdıklarını vurgulayan Doç.Dr. Aycan Gündoğdu, “Mikrobiyom analizi ve meta veriler üzerinden  yapay zekayı kullanarak spesifikleştirdiğimiz prebiyotik takviyelerimize Enbiosis ENBFIT Prebiyotik Kilo Kontrol Prebiyotiği’ni ekledik. Diğer prebiyotik takviyelerinde olduğu gibi, bu yeni takviyenin de kilo kontrolü özelinde iyi bakterileri artırmasını ve çeşitliliği desteklemesini  amaçlıyoruz. Mikrobiyomdaki bakteri gruplarını dengelemek için 40 bin kişinin mikrobiyom profilini, meta verilerini ve yüzlerce insan/hayvan çalışması çıktılarını yapay zeka ile işleyerek insanların sağlıklı mikrobiyoma sahip olmasını sağlayacak kişiye özel beslenme planı oluşturuyoruz. Enbiosis ENBFIT Prebiyotik Kilo Kontrol Prebiyotiği ile bu beslenme planında yer alan kişiselleştirilmiş prebiyotiklerimizin gücünü artırıyoruz” diye ifade etti.

Mikrobiyomu prebiyotik takviyelerle destekliyor

Mikrobiyomun ideal dengesinden uzaklaşmasının sinir sisteminden sindirime kadar çok sayıda sistemi etkilediğine değinen Enbiosis Kurucu Ortağı ve CSO’su Doç.Dr. Aycan Gündoğdu, “Bu dengesizlik yağ depolama konusunda insan hücrelerinin uyarılmasına sebep olabiliyor ve kilo alıp verme döngüsünde önem kazanıyor. Mikrobiyom analizine göre yapay zeka algoritmamızın önerdiği kişiselleştirilmiş besin önerilerinden oluşan diyet programımız sayesinde, dengeli bir mikrobiyoma kavuşmayı ve yararlı bakterilerin sayısını çoğaltmayı başardığımızı söylemek mümkün. Bunun yanında özellikle kilo kontrol problemi yaşayan bireylerin mikrobiyomunu yeni prebiyotik takviyemiz ile besleyerek ideal kiloya ulaşmalarını desteklemeyi hedefliyoruz. Mikrobiyom modülasyonu temelli tedavi desteği ve belli hastalıklarda ön tanıya yönelik bilimsel çalışmalarımız da hızla devam etmektedir” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku