SAĞLIK:
Göbek Fıtığı Neden Oluşur? Tehlikesi Nedir?

Karın duvarında bulunan ve bağırsakların karın dışına çıkmasını önleyen fasya adını verdiğimiz destek tabakasının göbek ve çevresinde zayıflaması veya yırtılması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıktır. 

Göbek Fıtığı Belirtileri Nelerdir? 

Göbekte şişlik ve ağrı

Ayakta durmakla, 

ıkınmakla, 

Öksürmekle artan ve sırt üstü yatmakla kaybolan şişlik

Erken dönem fıtıklarda sadece ağrı 

Neden Oluşur? 

Bağırsakların karın dışına çıkmasını önleyen destek tabakasının zayıflaması veya yırtılması sonucu oluşur. Bu tabakanın zayıflığı doğuşsal ya da zorlayıcı hareketlere (ıkınmak, ağır kaldırmak, öksürmek, zorlayıcı spor) bağlı olabilir. 

İlaçla Düzelir mi? 

Göbek fıtığının ilaçla küçültülmesi, düzeltilmesi, yok edilmesi mümkün değildir. Aksine beklemek fıtığın daha büyük bir hal almasına neden olabilir. Tek tedavi yöntemi ameliyattır. Yeni doğan çocuklarda göbek fıtığının 2.5 yaşına kadar kapanması mümkün olabilmektedir. Bu nedenle yenidoğan göbek fıtıklarında 2,5-3 yaşına kadar doktor kontrolünde olmak kaydıyla beklenebilir. 

Tehlikeli midir? 

Göbek fıtığının içine giren bağırsaklar veya organlar fıtık kesesi içine sıkışırsa boğulmuş fıtık dediğimiz durum oluşur ve ölümcül riskler oluşturan bağırsak çürümesine kadar giden durumlar oluşabilir. 

Ameliyat Nasıl Yapılır? 

Göbek fıtığı ameliyatları açık ve kapalı yöntemlerle yapılabilir. Bazı hastalarımızda klinik durum ve hastanın durumu göz önüne alınarak ameliyatınızda yama kullanılması gerekebilir. 

Göbek Fıtığı Ameliyatlarında Kullanılan Yama Nedir? 

Fıtığa neden olan ve zayıflayan destek tabakasının sentetik bir malzeme ile desteklenmesi ve bu yamaya karşı vücudun yeni destek tabakası oluşturması prensibine dayanan bir üründür. 

Göbek Fıtığı Ameliyatlarında Kullanılan Yama ve Dikişler Önemli midir? 

Göbek fıtığı ameliyatlarında kullandığımız yamanın ve bazı dikişlerin vücudunuzda ömür boyu kalacağını düşündüğümüzde kalitesinin ve yapısal özelliklerinin çok önemli olduğu aşikardır. Maalesef bütün sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de Çin Malı ürünler piyasada mevcut olup, sağlığınızı tehdit edebilir. Ameliyatınızda kullanılacak malzemenin markasını, yapısını, üretim yerini ve kalitesini ameliyat öncesi hekiminizden öğrenebilirsiniz. 

Tekrarlar mı? 

Göbek fıtığında uygun ameliyat tekniği, tecrübeli bir cerrah tarafından uygulandığında tekrarlama riski % 1’ in altındadır. 

Ameliyat Sonrası Ne Zaman Günlük Hayata Dönülebilir? 

Ameliyattan 1 gün sonra günlük aktivitelerinize başlayabilirsiniz. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku