SAĞLIK:
Dyt. Filiz Uçak yazdı: Yaz Gelirken Sağlığımız!

Bahar geldi çattı. Kış mevsimi gibi zorlu bir dönemden çıkan vücudumuz yeterince bitkin düştü ve yoruldu. Bir de üstüne mevsim geçişlerinde burunda akıntı, tıkanıklık, boğazda kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösteren bahar alerjisini eklersek vücudumuzu tekrar güçlendirmek ve bağışıklığımızı arttırmak için beslenmemizde ufak değişiklikler yapmalıyız. Peki bu değişiklikler neler?

Antioksidan İçeriği Yüksek Besinler Tüket!

Özellikle küçük koyu kırmızı renk meyvelerin en yüksek antioksidan kapasiteye sahip olduğunu söyleyen çalışmalar vardır. Kansere karşı koruyucu ve hipertansiyonu önleyici etkisi olduğu da bilinmektedir.  Ayrıca yapılan bazı çalışmalar insülin direnci olan bireylerde iyileşme sağladığını göstermektedir. Özellikle çilek, kiraz, siyah dut, böğürtlen, yaban mersini, vişne, ahududu, siyah üzüm gibi antioksidan içeriği yüksek meyveleri diyetinize ekleyin.

#Not :Zayıflamada etkili olduğunu söyleyen çalışmalarda vardır. Diğer meyvelere göre daha az kalori içerir. Yaklaşık %85’i su ve %5-15’i liften oluşmaktadır. Ara öğünlerinize ekleyeceğiniz bir porsiyon kırmızı meyve hem tok tutacak hem de zayıflamanıza yardımcı olacaktır

C Vitamini Alımına Dikkat Et!

Alerjik semptomlara karşı etkili ve en kolay bulanan doğal antihistaminik C vitaminidir. C vitamini alerjik semptomlara neden olan histamin üretimini durdurucu etki gösterir. Bu nedenle mevsim geçişlerinde günlük C vitamini alımına daha fazla önem verilmelidir. Portakaldan yaklaşık üç kat dah fazla C vitamini içeren kapya biberi kahvaltılarda tüketebiliriz. Acı biber, kivi, kara lahana, karnabahar, brokoli, papaya, çilek, ananas ve mango da yüksek miktarda C vitamini içerir.

Omega-3’süz Asla!

En iyi omega-3 kaynağı yağlı tohumlular ve balıktır. Ceviz, badem, fındık gibi kavrulmamış yağlı tohumları günlük beslenmemize dahil etmeliyiz. Haftada iki kere ızgara balık ya da ton balığı yemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

KuersetinleTanış!

Kuersetin soğan, elma, biber, maydanoz gibi besinlerde bulunan güçlü bir antioksidandır. Mevsim geçişlerinde halsizliği önlemek için günde mutlaka 1 adet elma, yemeklerde bol sağan ve kahvaltılarda maydanoz-biber ikilisine yer vermelisiniz.

ProbiyotiklerdenDestek Al!

Probiyotiklerin bağışıklık için gerekli olan faydalı bakterilerin sayısını arttırdığını biliyoruz. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek ve yaşam kalitesini arttırmak için probiyotik kullanılmalıdır.

Kuersetin soğan, elma, biber, maydanoz gibi besinlerde bulunan güçlü bir antioksidandır. Mevsim geçişlerinde halsizliği önlemek için günde mutlaka 1 adet elma, yemeklerde bol sağan ve kahvaltılarda maydanoz-biber ikilisine yer vermelisiniz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku