SAĞLIK:
Düğünlere gidenler kendilerini izole etsin!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde  vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez  düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

“Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri” gerektiğini önemle vurgulayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor.

TOPLU ETKİNLİKLERE KATILIM

 İl Sağlık Müdürlüğü olarak günlük gerçekleştirdiğimiz toplantılarda koronavirüsün izini sürüyor, hastaların yaş, meslek ve günlük alışkanlıkları gibi davranışlarını analiz ediyoruz. Bu toplantılarda  bazı vatandaşlarımızda  hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı  halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz.   

Vatandaşlarımızın bu tip toplu etkinliklerde çok dikkatli olmaları, tedbir ve önlemlere istisnasız uyarak koronavirüsle mücadelede biz sağlıkçılara destek vermeleri gerekiyor. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım. Bu savaşı ancak güçlerimizi birleştirirsek, koronavirüse karşı “Yeni Bir Davranış Modeli” geliştirebilirsek kazanabiliriz.

15 GÜN İÇİNDE ÇOK DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GELEBİLİRİZ

Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda bir çok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir. Kocaeli’de daha önce olduğu gibi bunu tekrar başarabileceğimize inanıyorum.”  şeklinde  konuşarak herkesi tedbirlere uymaya ve virüsle mücadeleye davet etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Öşşö 4 yıl önce

Öşşööşşşş.SS.ş.ş.ilö

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku