SAĞLIK:
Dr. Hünnap Gebze'de!

 Antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı,  A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan Hünnap  meyvesini bugünlerde Gebze'de de bulabilirsiniz.  Gebze Çaraşı Yazı Caddesi girişindeki Murat İrtegün'ün işlettiği  Köylü Gıda'da meyvenin satışının yapıldığını gördük. çok yararlı olması sebebi ile "Dr." ünvanı ile anılan meyvenin tüketilmesiinin çok yararlı olduğu da belirtiliyor. Marketin girişinde hünnapın faydalarını anlatan bir de bilgilendire tabelası asılmış durumda.

HÜNNAP NEYE İYİ GELİR?

Hünnap, diğer isimleriyle çiğde ya da innabi, ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Son birkaç yıldır daha fazla tanınan hünnap, aslında çok uzun yıllardır şifa niyetine kullanılan bir meyve.

Bahar aylarında sarı renkli çiçekler açan, hoş kokulu hünnap ağacının meyvesi olan bu besin, pek çok araştırmaya da konu oldu. 

Hünnap, oldukça düşük kalorili bir meyvedir, bu sayede kilonuzu korumanızda yardımcı olur. Bu meyvenin 1 porsiyonu (4 adet) yaklaşık 47 kaloridir.

Hünnap, besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Yapılan araştırmalar, zengin içeriğiyle bu meyvenin kanseri önleyebileceğini ortaya koydu.

Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Bağırsak sorunlarına iyi gelir, özellikle kabızlığı tedavi eder.  

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku