SAĞLIK:
Diyetler parmak izi gibidir, herkes her diyeti yapamaz

Uzun yıllardır bireylere ve kurumlara beslenme danışmanlığı yapan İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, sağlıklı mutfak, doğru kilo yöntemi, dengeli beslenme önerileri gibi yaşam kalitesini etkileyen konuları 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurları ile paylaştı.

İDEAL DİYET MUTLULUKTUR

11. Kocaeli Kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik sahnesinde “En İyi diyet hangisi? Sürdürülebilir Beslenme” konulu söyleşini gerçekleştiren İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak; “Herkes her duyduğu diyeti yapamaz. Herkesin parmak izi gibi yapacağı diyet farklıdır” dedi.

DOĞAL BESLENİN

Doğal beslenmenin önemine dikkat çeken Koçak; “100 yaşını geçen insanların ortak özelliği yaşadıkları yerden hiçbir ayrılmamış olması ve o yöreye bağlı doğal beslenmesidir. Bunun yanında sohbet etmek, aile bağlarının güçlü olması önemlidir. Çağımızın obeziteden daha büyük tehlikesi yalnızlıktır” dedi.

İSRAFTAN KAÇININ

Dünya’da  bir kısmın obezite, bir kısmın ise açlıkla uğraştığını ifade eden Koçak; “Her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Her 5 saniyede bir ise 3 ton gıda heba oluyor. Size bir önerim var. Sofranızda kalan meyveleri dondurun. Daha sonra onları bilendirdan geçirip çocuklarınıza dondurma yapabilirsiniz. Çocuklarımıza bunları öğretmemiz lazım. Çocuklarımızın hayatı televizyon ve bilgisayar olmuş” ifadesini kullandı.

İDEAL ZAYIFLAMA AYDA 4 KİLODUR

Herkesin kendine uygun diyet yapması gerektiğini belirten Koçak; “En iyi diyet hangisidir diye soruyorlar. Söylüyorum. En güzel diyet mutlu olmaktır. Mutlu olup sürdürülebilir diyet en güzel diyettir. Herkesin metabolizması parmak izi gibi ayrı. Her duyduğun diyeti yapamazsın. İkincisi diyet yaparsanız yapın, diyetin size ne vaat ettiğine bakın. 10 kilo verirseniz o 10 kiloyu geri alırsınız. Haftada 1 kilo ayda 4 kilo verebiliyorsanız sizin için ideal bir diyet uyguluyorsunuzdur” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku