SAĞLIK:
Darıca Farabi 'Anne Dostu' Hastanesi oldu

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, anne ve bebek ölümlerini azaltmak, normal doğumu özendirmek, sezaryen oranlarını düşürmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalar başlatan Sağlık Bakanlığı, Anne Dostu Hastane uygulamasıyla doğum hizmetleri sunumunun nitelik ve niceliğini artırarak anne adaylarının daha güvenilir ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlayacak gerekli çalışmaları tamamlayan ve “Anne Dostu Hastane”ünvanı almaya hak kazanan Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’ e Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen “Anne Dostu Hastane” belgesini verdi.

Valilik Makamında gerçekleşen programa; Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, İlaç / Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Nalbant, Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Çelik, Darıca Farabi EAH Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Başhekim yardımcıları, Hastanede görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekim ve ebeler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüneyziyarette yaptığı konuşmasında;“ Sayın Valim ilimizde ikinci eğitim araştırma hastanesi olarak, hastane bazında da üçüncü hastane olarak Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi kısa bir süre önce “Anne Dostu Hastane” belgesini almaya hak kazandı.Bu belgeyi almaya normal şartlarda 70 puan yeterli ikenDarıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi 98 puanla bu belgeyi almaya hak kazandı.İlimiz için çok güzel bir olay. Türkiye’de toplamda 5 tane eğitim araştırma hastanesinde bu belge var. Bunlardan iki tanesinin Kocaeli’de olması ilimiz adına çok sevindiricidir. Türkiye’de ilk defa Derince Eğitim Araştırma Hastanesi almış oldu ve 5. olarak da Darıca Farabi Araştırma Hastanesi aldı. Sayın Valim, bizleri kabul ettiğiniz size teşekkür ediyorum.dedi.

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Değerli arkadaşlar, Anne Dostu Hastane anlamında bugün Darıca Farabi Devlet Hastanemize belgesini takdim edeceğiz. Öncelikle emeği geçen, bu belgenin alınmasına katkı sunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın Türkiye’de öncelikli hedeflerinden birisi de normal doğum oranının sezaryene göre daha üst noktalara taşınmasıdır.

Bu Belge; İlimizde Sağlıkta Daha İyi Hizmet Sunma, Sağlıktaki Kaliteyi Daha Üst Noktalara Taşıma Adına Bizlere Önemli Bir Mesafe Aldıracaktır.

Kocaeli olarak biz de Sağlık Müdürlüğümüzle koordinasyon içerisinde çeşitli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda kurallarımızı daha üst noktalara taşımak için bir gayret içerisindeyiz. Önemli olan hekimlerimizin bu alanda biraz daha gayret göstermelerini sağlamaktır. Tabi en önemlisi de anne adaylarının bu konuda bilgilendirilmesi ve daha duyarlı hale gelmelerinin sağlanmasıdır. Zaman zaman çeşitli nedenlerle bu noktada normal doğumdan ziyade sezaryene karar verme gibi bir talepler karşımıza çıkabiliyorlar. Bunun önemini anlatmak ve daha çok anne adayını ikna etmek için hepimize büyük görevler düşüyor. Hepinizin bildiği gibi Kocaeli’de yürüttüğümüz Kadın Sağlığı Eğitim Projemiz var ve bu projemizde de 15-69 yaş grubundaki hedef kitlemizin şuan itibariyle %82’sine ulaşmış durumdayız. Bu eğitimde normal doğumun önemini ve buna yönelik annelerin daha duyarlı olmalarını da sağlayacak bir eğitim çalışmamızdır. Kadınlarımıza bu eğitim amaçlı toplantılarımızda bunları da sağlık çalışanlarımız anlatıyor. Umarım insanlarımıza, karar verme sürecinde olumlu katkısı olur. Bu belgeyi kazanan Darıca Farabi Devlet Hastanemize, başhekimimize, görev yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu belge; ilimizde sağlıkta daha iyi hizmet sunma, sağlıktaki kaliteyi daha üst noktalara taşıma adına bizlere de önemli mesafe aldıracak bir belgedir.” dedi.

Daha sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Hastane çalışanlarını tebrik edip, başarılarının devamını dileyerek, Sağlık Bakanlığımızca gönderilen“Anne Dostu Hastane”belgesini Darıca Farabi EAH Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’e verdi.

HABER: Büşra GÜNAYDIN

                  02.08.2018

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku