SAĞLIK:
Çeker: ' Sağlık çalışanlarının tüm alacakları bayram öncesi ödenmeli!'

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TÜM ÖDEMELER

 BAYRAMDAN ÖNCE YAPILMALIDIR.

Kamu çalışanları ile sağlık çalışanlarının tüm hak edişleri olan (Maaş, Döner Sermaye Ek Ödemeleri, Nöbet ücretlerinin  resmi tatil öncesi ödenmesi için Türk Sağlık Sen Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Türk İmar Sen Kocaeli İl Temsilcisi Kürşat Karadeli ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı. Çeker'in açıklaması şöyle: 

"Bilindiği üzere 11 Ağustos’da Kurban Bayramını kutlayacağız. Şimdiden herkesin bayramını kutlar, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim.

Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz hüküm sürmekte olup her alanda kendini hissettirmektedir. Krizden en fazla etkilenen kesim ise bordro mahkumları Kamu çalışanları ve emeklilerdir. Hesap bilmez öngörüsü olmayan Malum Sen (Sarı Sendika) sayesinde Kamu çalışanları ve emekliler enflasyon canavarına teslim edilmiştir.

Yakın bir zamanda mali yükümlüğü olan resmi tatile girilecektir. Kamu çalışanının harcamaları planlamış oldukları aylık bütçenin  çok üzerinde olacaktır.  Ekonomik durgunluk da hesaba katıldığında piyasanın canlanması 2 milyon 600 bin kamu çalışanlarının tatilde yapacağı harcamalara paralel olacağı gözükmektedir.

Siyasi irade ekonomik durgunluğun bir nebze olsun ortadan kalkması piyasalara canlılık gelmesi için  Kamu çalışanları ile sağlık çalışanlarının tüm hak edişleri olan (Maaş, Döner Sermaye Ek Ödemeleri, Nöbet ücretleri,  İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde  seyyar görev yapan sağlık çalışanlarının Seyyar görev tazminatları) ve tüm hak edişlerinin karşılığı (Ekonomik değerlerinin)  resmi tatil başlamadan ödenmesi ekonomik durgunluğa can suyu olacaktır.

Kamu çalışanlarının diğer bir beklentisi de 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme de Genel başkanımızın açıkladığı Türkiye Kamu-Sen olarak 2020 Ocak ayından itibaren taban aylığa seyyanen net 600 TL telafi ödemesi, buna ek olarak 2020 için yüzde 10+10, 2021 için yüzde 8+8, ve her yıl için yüzde 3 refah payı ödemesi şeklindeki mali taleplerimizin karşılanmasıdır.

UKamu çalışanları ve sağlık çalışanlarının sesi ve temsilcisi olarak siyasi iradeden talebimiz  bayram öncesi çalışanların (Maaşı, Döner Sermaye Ek Ödemeleri, Nöbet ücretleri,  İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde seyyar görev yapan sağlık çalışanlarının tüm hak edişlerinin (Ekonomik değerlerinin)   sağlık çalışanlarına ödenerek çalışanlara güzel bir jest yapılmasıdır. Kamu çalışanlarının ve sağlık çalışanlarının bu haklı talebi siyasi irade tarafından dikkate alınmalıdır."

                                                                                                    

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku