SAĞLIK:
Başhekim Güneş: ' Çözüm hekim sayısını artırmak değil, hasta bilinçlendirilmeli!

"Son günlerde tümTürkiye'de olduğu gibi Darica Farabi EAH'si acil servisinde de aşırı bir yoğunluk yaşanmaktadır. Acil polk hasta sayilarimiz 1400 civarında seyrederken bu sayı son iki ayda 2400 sayılarına ulaşmış bulunmakta ve bunların %70 acil hasta katagorisinde bulunmamaktadır..
Artan yoğunlukta sarı alanda, yeşil alanda, kırmızı alan ve travma polk. yeterli hekim çalışma planı düzenlenmektedir. Acil servisimiz şuan itibarıyla kapasitesinin 3 katı bir kapasiteyle hizmet vermektedir. Yani bir hekim yaklaşık 240 hastaya hizmet vermektedir.
Hekim ve sağlık çalışanları dediğiniz kişilerde insan.. Hepimiz gibi.. Onlarında böyle yoğunlukta dönüşümlü olarak 5 dk.da olsa dinlenmeye, çay içmeye, bir nefes almaya ihtiyaçları olduğu ve bunun insanı olduğu malumdur.

ÇÖZÜM HEKİM SAYISINI ARTIRMAK DEĞİL, HASTA BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİİDİR!
Gelen hastalarin %60 Darica dışından yakın ilçeler ve hatta İstanbul'dan gelmektedir.
Sorun hekim sayısını artırmak değil , hasta bilincinin gelişmesidir.10 hekimde görev yapsa bu yoğunluğun değişmediği yaptığımız çalışmalarla ispatlanmıştır.
Bakanlık kalite ve verimlilik kriterleri çerçevesinde Acil başvuru oranlarının %20 olmasi gerekirken, bizde bu oran %30'u geçmektedir.

BÜTÜN HASTALARA AYNI MESAFEDEYİZ!
Bu hastane Tüm insanımıza hizmet etmektedir. Suriyelilere hizmet ediyor gibi, mesnedsiz suçlamalar provakasyon kokmaktadır.
Yönetim olarak sorunların bilincinde ve sorunların en asgari seviyede tutarak hizmetimizi devam ettirmeye çalışmaktayız.
Kıymetli halkımıza en iyi hizmeti sunmak en önemli şiarımızdır. Başta fiziki yapı ile ilgili sorunlar olmak üzere bütün sorunların sürekli yönetim toplantılarımızın ana gündemlerindendir.
Böyle yoğunluk içinde bile görevini en iyi şekilde ifa eden hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik eder, hizmetlerdeki aksaklıklardan dolayı da halkımızdan özür diler
Saygılarımı sunarım!"  YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku