MAGAZİN:
SEDAŞ'ın  Ödüllerİ Sahiplerini Buldu

Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Avrupa, Çin ve Rusya gibi ülkelerde enerji hatlarına zarar veren ve uzun süreli elektrik kesintilerine yol açan buz yükleri bir Türk öğrencinin buluşu sayesinde sorun olmaktan çıkabilecek. Kocaeli Üniversitesi’nden Burhan Aslan’ın projesi “Buzul Kit Cihazı” hayata geçirildiğinde Türkiye’ye milyon dolarlık ihracat sağlayabilecek.

BİRİNCİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDEN

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce bölgesinde 3,5 milyon nüfusa ve 1,7 milyon elektrik kullanıcısına hizmet veren SEDAŞ’ın dört yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiği ve artık gelenekselleşen SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Toplamda 60 başvurunun yapıldığı yarışmada ön değerlendirmeyi geçerek finale kalan 10 proje, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri ve SEDAŞ yöneticilerinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi. Kocaeli Üniversitesi’nden Burhan Arslan birinci olurken, Ahmet Emre Cangür ve Muhammet Demirkıran birlikte hazırladıkları proje ile Düzce Üniversitesi’nden ikinci ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Merve Karaşahin ve Haluk Burak Kılıç üçüncü oldu. İlk üç dereceye giremeyen 7 projeye de mansiyon ödülü verildi.

BİRİNCİNİN PROJESİ DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Birincilik ödülünü SEDAŞ İcra Başkan Yardımcısı Jan Roszka’nın elinden alan Kocaeli Üniversitesi’nden Burhan Arslan’ın sunduğu “Buzul Kit Cihazı” kışın zorlu geçtiği bölgelerde elektrik dağıtım hatlarında biriken karları ve buzların yol açtığı elektrik kesintilerinin önüne geçecek.  Dünyada bir ilk olan proje kapsamında enerji direklerine yerleştirilen cihazlar, lazer teknolojisi ile buzları temizlemeye imkan sağlayacak. Bu cihazın hayata geçirilmesi durumunda milyon dolarlık bir ihracatın gerçekleşmesi bekleniyor.

İKİNCİ PROJE DÜZCE, ÜÇÜNCÜ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİNDEN

“Özel Tasarım Rüzgar Yönlendirme Sistemi İle Yatay Rüzgar Türbinlerinde Verimliliğin Arttırılması” başlıklı proje ile ikinci olan Düzce Üniversitesi’nden Ahmet Emre Cangür ve Muhammet Demirkıran ödüllerini, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk’den alırken, “Nötr Kopması Ve Zayıflaması” başlıklı proje ile üçüncü olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Merve Karaşahin ve Haluk Burak Kılıç ödüllerini SEDAŞ İK Direktörü Sinem Yorulmaz’dan aldı.

SEDAŞ’TAN REKTÖRLÜKLERE TEŞEKKÜR

SEDAŞ tarafından, Üniversite Rektörlüklerine  proje fikri yarışması sürecinde verdikleri katkı ve destekler için verilen teşekkür plaketlerini,  geceye katılan  akademisyenlere  SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr.Ersan Şentürk ayrı ayrı takdim etti.  Plaketleri Sakarya Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Fatih Savaşan, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü adına Prof.Dr. Ali Öztürk, Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına Prof.Dr. Erdal Bekiroğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü adına Doç.Dr. Nuran Yörükeren, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü adına Prof.Dr. Alifuat Boz teslim aldılar.

“SEDAŞ İNOVATİF PROJELERİ DESTEKLİYOR”

“Toplum için yeni teknolojiler” teması ve “Projesi İyi Olan Kazansın” sloganıyla üniversite öğrencileri için düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr.Ersan Şentürk projeyle ilgili şunları söyledi: “SEDAŞ olarak yatırımlarımız ve uygulamalarımız ile sektörün öncü şirketi olmaya geçmişte olduğu gibi bugün de devam ediyoruz. Bu yarışmamız ile de toplum için yeni teknolojilere yönelik inovatif projeleri olan gençlerin önünü açıyor, onlara projelerini hayata geçirmek için fırsat sunuyoruz. Bu süreçte bizimle beraber olan Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin değerleri akademisyenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISI HAYATLARINDA FARK YARATACAK”

Yarışmaya 60 adet projenin başvurduğunu belirten Dr. Ersan Şentürk, ön eleme sonucunda finale kalan 10 proje arasında seçim yapmanın çok zor olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: “Bu yarışma projemiz ile gençlerin düşünmesini, hayal etmesini ve yaratıcı fikirlerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Gençlerin böyle bir bakış açısı geliştirmesi onların gelecekteki iş hayatlarında her zaman fark yaratacaktır. SEDAŞ olarak biz de buna destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl yarışmaya katılan tüm gençlerin ileride çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

SEDAŞ BAŞARILI YENİLİKÇİ PROJELERİ ÖDÜLLENDİRDİ

SEDAŞ 3. Proje Fikri Yarışması’nda 1. olan proje 7.500 TL ile ödüllendirilirken 2. olan proje 5.000 TL ve 3. olan proje 4.000 TL ile ödüllendirildi. Mansiyon ödülü alan 7 proje için de 1000’er TL, eğer grup olarak katılım söz konusu ise 1500’er TL ödül verildi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye kadın yönetici ortalamasında 28 ülke...
Bağımsız denetim, vergi, muhasebe ve danışmanlık şirketi Grant Thornton’un, aralarında Türkiye’nin...

Haberi Oku