YAŞAM:
Zifte yapışan köpek,  hayata döndürüldü

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yere dökülen zift birikintisini fark etmeyerek üzerine yatıp zifte yapışan köpeği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı. Barbaros Mahallesi Hürriyet Bulvarı’ndaki boş bir arazide gerçekleşen olayda köpek zift birikintisine yapışık halde bulundu. Köpeği o halde gören vatandaşların durumu bildirmesiyle olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiye ekipleri köpeği ziftle birlikte bulunduğu yerden kaldırdı. Hareket edemeyen köpek itfaiye müdürlüğü bahçesine getirilerek burada kafası, ayakları ve kuyruğu ziftten kurtarıldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen köpek, temizliği yapılarak veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı.

 

GEÇİCİ BAKIMEVİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Gece saatlerinde bir tankerden sızdığı düşünülen zift birikintisine yapışık halde bulunan köpek, Büyükşehir Belediyesi birimlerinin özverili çalışmalarıyla Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde tedavi altına alındı. Geçici bakımevine getirildiğinde bitkin olan talihsiz hayvan, veteriner hekim ve görevli personeller tarafından ılık suyla banyo yaptırıldı. Üzerine yapışan zift malzemesinin çıkması için bir süre daha bakımevinde kalacak olan yavru köpeğe vitamin takviyeleri de yapılacak.

 

“BİR İKİ HAFTA İÇİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞACAK”

Zifte bulaşan talihsiz hayvanı ilk tedavi eden Veteriner Hekim Koray Özgür “Geçici Bakımevi Merkezimize gelen köpeğimizi muayene ettik. Köpeğimiz 2 yaşında erkek. Bize geldiğinde vücudunda yüksek miktarda petrol türevi maddeler bulaşmış bir şekilde geldi. Herhangi bir yarası yok ama bazı yerleri tahriş olmuş durumda. Şuanda üzerindeki zifti büyük ölçüde temizledik ve zararlı etkenlerden uzaklaştırmaya çalıştık. Gerekli tedavilerini yaptık, muhtemelen bir iki banyo daha geçirecek. Daha sonra onu hayvan barınağımızda birkaç hafta içinde sağlığına kavuşacak.  Daha sonra da aşılaması ve kısırlaştırılması yapılacak” dedi.

 

 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku