KÜLTÜR-SANAT:
SEKA Kâğıt Müzesi Koleksiyonuna yeni bağış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren SEKA Kâğıt Müzesi koleksiyonu bağışlanan eserler ile zenginleşmeye devam ediyor. Son olarak SEKA Kâğıt Fabrikasından emekli Önder Ergün iki albüm içerisinde toplam 125 adet fotoğrafı Kâğıt Müzesine bağışladı. SEKA Kağıt Fabrikasına ait inşaat fotoğraflarının bulunduğu 125 fotoğraflık albüm ilk aşamada restorasyon ve konservasyon işlemlerine tabi tutulacak. Bu işlemlerin ardından fotoğraflar Kâğıt Müzesi envanterine kaydedilecek. Envantere giren fotoğraflar müze içerisinde uygun olan vitrinlerde ziyaretçiler için sergilenecek.

SEKA KÂĞIT MÜZESİ

SEKA Kâğıt Müzesi'nde ziyaretçiler Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kâğıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebiliyor. Her yönüyle kâğıdı, kâğıdın tarihini ve üretim süreçlerini keşfedebildikleri müze salonlarıyla farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçilere çağdaş bir sergileme yaklaşımıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde açık olan müze, 08:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku