KÜLTÜR-SANAT:
KO-MEK'te yüz yüze dersler başladı

Korona virüs tedbirleri nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda dersler yeniden başladı. Yüz yüze eğitime geçilen kurs merkezlerinde virüs tedbirleri en üst seviyede uygulanıyor. Temizlik, maske ve mesafe (TMM) kurallarından derslerin yanı sıra teneffüsler sırasında da taviz verilmiyor.

ÖZLEM BİTTİ, KO-MEK AİLESİ DERSLERE BAŞLADI

Yüz yüze eğitimler KO-MEK’in 12 ilçedeki 43 merkezinde eş zamanlı olarak başladı. Özlemin bitmesiyle kursiyerler, seçtikleri branşlardaki dersleri ile buluştu. Yeni eğitim döneminde Metal Teknolojisi(Kaynakçılık), Bilişim Teknolojileri ve Tasarım, Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Yabancı Diller, Türk İşaret Dili, Çocuk Gelişimi Branşlarında eğitim veriliyor. Diğer branşlardaki eğitimler katılım belgeli olarak gerçekleştiriliyor.

HİJYENDEN TAVİZ YOK

Yeni eğitim dönemi, yaşanan salgına karşı alınan tedbirlerle başladı. Yüz yüze eğitim başlamadan önce KO-MEK kurs merkezlerindeki kapı kolları, lamba anahtarları, lavabolar, merdiven korkulukları gibi elle temasın yoğun olabileceği alanlarda temizlik yapıldı. Kurs binası sınırlarında iç alanda kalan ve sosyalleşmeye imkân sağlayan oturma grupları kaldırıldı. Kursiyerlerin kurs merkezlerine girişlerinden itibaren uygulanacak tedbirler konusunda eğitim kadrosu ve personel detaylı olarak bilgilendirildi.

HES KODU GÖSTERMEK MECBURİ

Kursiyerler tedbirler nedeniyle kurs merkezlerine HES kodu göstererek alınıyor. Ayrıca bina girişlerinde tüm kursiyerlerin ateşi ölçülüyor. Maske takmanın zorunluğu olduğu derslerde klima çalıştırılmıyor, odalarda pencere ve kapılar açık tutularak doğal havalandırma sağlanıyor.

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDİYOR

Eğitime açılan gruplar 12 kişiden oluşuyor. Hafta sonu olan gruplar için ise bu dönemdeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzaktan eğitime devam ediliyor. Bunun yanı sıra, sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan 65 yaş üstü ile 20 yaş altı kursiyerleri için özel bir planlama yapıldı. Söz konusu planlama kursiyerlere bildirildi.

BAŞVURULAR KO-MEK.ORG ADRESİNE

KO-MEK eğitimlerinden ücretsiz yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını KO-MEK’in resmi internet sitesi olan www.komek.org adresi üzerinden yapabilir.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku