KÜLTÜR-SANAT:
Kapaklıkaya 'Kardeşlerinizin, ailenizin kıymetini bilin!'

Katıldığı televizyon programında kardeşinin hayatını kaybettiği “Siyah Pantolon” hikâyesiyle yüreklere dokunan Alişan Kapaklıkaya, 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Sen Yanımda Ol Yeter” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın, ilkokulda despot bir öğretmeninin verdiği zararı ve yeni gelen idealist bir öğretmeninin sağladığı katkıyı anlattığı yaşanmış olayı dinleyen kitapseverler gözyaşlarına hakım olamadı.

AİLENİZİN KIYMETİNİ BİLİN

Hayatta en önemli unsurun aile olduğunu ifade eden Kapaklıkaya “Kardeşlerinizin, ailenizin kıymetini bilin. Bir söz kalbinizden çıkıyorsa karşınızdaki insanın kalbine ulaşır. El âlem kınamasın diye yaşadım. Şimdi bu yaşadıklarımı size anlatıyorum” açıklamasında bulundu.

YAŞADIĞI BİR OLAYI ANLATTI

İnsana karşı yapılan bazı hataların derin yaralar açabileceğini ifade eden Kapaklıkaya yaşadığı anlamlı bir olayı kitapseverlere anlattı. “İnsanlar sizin ne söylediğinizden çok ne yaptığınıza bakar diyen Kapaklıkaya “İlkokulda birinci sınıftayız. Suna diye bir arkadaşım hasta annesine baktığı için ödevini yapamadığını söyledi. Savaş öğretmen ödevin annenden daha önemli diyerek iki eline dayak attı. Suna, bu dayaktan çektiği acı ve mahcubiyetten olsa gerek altına kaçırdı. Sunayı okuldan kovunca gittiği yerlerde idrar izleri çıkmıştı. O izleri hademe sildi ama o arkadaşımızın yüreğindeki izleri hiç silinmedi. Suna bir daha okula gelmedi. Ta ki Melek öğretmenimiz gelene kadar”

MELEK ÖĞRETMEN BİR GÜN SUNA’NIN EVİNE GELDİ

Savaş öğretmenin emekli olduğunu söyleyen Kapaklıkaya” Yeni gelen öğretmenimiz çok iyiydi. Suna’nın bir gün evine gitti. Melek öğretmenimiz sen ne hayırlı bir evlatsın. Annen derslerinden çok daha önemli. Annen biraz iyileşirse derslere gelebilirsin. Sen büyüyünce iyi bir doktor olacaksın ve annene bakacaksın”  diyerek oradan ayrıldı. Birkaç gün sonra onu annesi kendi getirdi okula. Annesi Melek öğretmene bu çocuk doktor olacakmış diye bıraktı okula. Suna daha sonra ne mi oldu? Tahmin edebilirsiniz. Hem de onu okulda döven Savaş öğretmenin doktoru oldu” Diyerek çocuklarımıza verdiğimiz her olumlu sözün, davranışın onların hayatını etkilediğine dikkat çekti.

BİZİM CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Kardeşini kaybettiği siyah pantolon hikâyesini izleyiciler ile yeniden paylaşan Kapaklıkaya; “Her şeyden önce insanın yüreğine dokunmak istiyorum. Rahmetli olan kızımla hep bunu isterdik. Babam bana pantolon aldığımda kardeşime vermedim. Ben kardeşime pantolonu vereceğim gün kardeşimi mezara koydum. Geçen kardeşimin mezarına gittim. Dedim sen yaşıyorsun, seni herkese anlattım. Filistinli bir çocuk bana yazdı. Amca senin pantolonun yok bizim burada can güvenliğimiz yok dedi. Bu yüzden insanlara sevginizi yaşarken gösterin”

İNSANA SEVGİNİZİ GÖSTERİN

“Bizim yokluğumuz bizi okumaya teşvik ediyor” diyen Kapaklıkaya “Ama bu dönemde çocukların elindeki teknoloji onları okumaktan uzaklaştırıyor. Bugün çocuklarımızın elinde her şey var ama onları mutlu edemiyoruz. Yaşarken insana sevginizi gösterin. Bugün çocuklarımız ilgisizlik ve sevgisizlikten kuruyor” şeklinde konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku