KÜLTÜR-SANAT:
Kafkasya Yaz Şenliklerinde İmera rüzgarı esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3. düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı şenliğe yöre halkı büyük ilgi gösterdi.

ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM

Gölcük ilçesi Şevketiye köyünde düzenlenen şenliğin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Raşit Fidan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Şenlik açılışında konuşan Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Seymen; “Biz kültürümüzü yaşatmak için çalışıyoruz. Bu şenliklerde kültürümüzü tanıtmak için önemli bir fırsat. Bu fırsatı bize veren ve desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

BURASI HERKESİN VATANI

Geçmişten aldıkları kültür ve değerleri yukarılara taşıyacaklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Bu etkinlikler örfümüzün, ananemizin, gelenek ve göreneklerimizin, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamını ifade ediyor. Gölcüğümüz içerisinde ülkemizin birçok yerinde gelen güzel insanlarımız bulunuyor. Ayrıca 1877-78 Osmanlı – Rus harbinde Kafkasya’dan buraya göç eden atalarımız Gölcük’ün bu köylerine gelerek burayı vatan kabul ettiler. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde çok önemli katkı sunan, Kocaeli’nin genelinde çok güzel hizmetler yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve çalışma arkadaşlarını teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HORONLA COŞTULAR

3. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde Grup İmera sahne aldı. Sanatçıyı sevgiyle karşılayan vatandaşlar Grup İmera’nın seslendirdiği parçalara zaman zaman eşlik etti. Çocuklar, şişme oyun grupları etkinlikleriyle eğlenirken, büyükler Grup İmera’nın seslendirdiği hareketli parçalarla eğlendi. Yöre halkı şarkılara eşlik ederken horonlar oynadı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku