KÜLTÜR-SANAT:
Gebze'de Turizm haftası kutlanıyor

15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama Programı Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Erdal Kuruçay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Gençlik Hizmetleri Müdürü Köksal Turan, Tarım Müdürü Murat Taşdemir, SYDV Müdürü İpek Çulha, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program folklor gösterileri, sinevizyon gösterisi, şiir okunması, orotoryo, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi ve serginin gezilmesi ile son buldu.

Salonda konuşma gerçekleştiren Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler: “Kamu kurumlarının kıymetli yöneticileri, değerli öğrenciler, değerli öğretmenler, sayın veliler hepinize hayırlı günler diliyor, en içten en kalbi duygularla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Her yıl 15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama programları gerçekleşiyor. Gebze kutlama programını da bugün başlatmış bulunuyoruz. Turizm Haftasının amacı bir farkındalık oluşturmak, ülkenin bu alandaki potansiyellerini harekete geçirmek, var olanı ortaya çıkarmak ve ülkenin bir anlamda gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

Biz ülkemizi tanımayan, bilmeyen misafirlerimizi konukseverliğimizle, doğamızla, tarihimizle, mutfak kültürümüzle en önemlisi de insanımızın sıcaklığıyla buluşturmak, tanıtmak ve turizmimize katkı sunmak amacı güdüyoruz. Bu haftanın ülkemize, Gebze’mize, bizlere güzellikler getirmesini temenni ediyor neticesinde turizme daha çok değer veren bir ülke olmamızı umut ediyorum.

Ülkemizin 2018 yılında 35 milyona ulaşan bir turist potansiyeli vardı. Bunu bu yıl 50 milyon olarak hedefliyoruz. Devletimizin ve özel sektörün işbirliği ile bu sayının daha da artacağını düşünmekteyiz. Dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan özellikleri ile Ülkemiz birçok alanda turizme ev sahipliği yapmaktadır. 

Yaşadığımız bu topraklarda dört mevsim tam anlamı ile yaşanmakta, doğasıyla, havasıyla, suyuyla turistlerin tüm isteklerini karşılamaktadır. Tüm bu değerleri ancak kendisini geliştirmiş insan yapısıyla, gelen turisti yanıltmayan, gelen turisti aldatmayan, kötü davranmayan insan yapımızla dünyaya tanıtabiliriz. Medeniyetimizin bize bıraktığı değerlere sahip çıkarsak tarihi yerlerimiz ile tarihimizi tüm dünyaya açmış oluruz.

Bu güzel programı hazırlayan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Halk Kütüphanesi Müdiresine teşekkür ediyor hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku