KÜLTÜR-SANAT:
Edebiyat sohbetlerinde Sait Faik konuşuldu

 Etkinliğin konuğu Pelin Buzluk, Sait Faik Hikâye Ödülü ile anılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti
Etkinlik İzi Kültür Platformu’nun düzenlediği edebiyat söyleşilerinin ilk oturumu Mimarlar Odası Tarihi Taş Bina’da yapıldı. Oturumun konuğu Pelin Buzluk konuşmasında öncelikli olarak kendisinin Sait Faik Hikâye Ödülü ile anılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmasını Sait Faik’in hikâyelerinde ön plana çıkan gerçeklik/sahicilik konusu ile genişletti. 

DİNLEYİCİLERE AKTARDI
Sait Faik'in hem bir hikâye yazarı hem de bir öykü yazarı olduğunu belirten Buzluk, kendi edebiyat görüşü doğrultusunda farklara değindi. Faik’in eserlerini iki başlık altında düşündüğünü söyleyen Buzluk, değişim noktasını "Alemdağ’da Var Bir Yılan" eseri olarak gördüğünü dinleyicilere aktardı. Metinleri için son tahlilde mekânın ağır bastığını, metnini yaşam alanları ile genişletmeye çabaladığını konuşmasının belli bölümlerinde dinleyicilere aktardı. 

KİTAPLARINI İMZALADI
Konuşmasının son bölümünde ise dinleyicilerin soruları eşliğinde yazar kimliğinin oluşumuna katkı sağlayan duygu ve düşüncelerini bugüne kadar edindiği deneyimleriyle paylaşan Pelin Buzluk etkinliğin ardından edebiyatseverlerin kitaplarını imzaladı. Etkinlik İzi Kültürel Etkinlikler Platformu her Perşembe gündelik yaşam, edebiyat söyleşileri, çağdaş sanat, felsefe ve bilim söyleşileriyle faaliyetlerine devam edecek.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku