KÜLTÜR-SANAT:
‘'Çocuklarımız teknolojinin esiri oluyor''

11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan psikolog ve aile danışmanı Özgül Piyade “Çocuk ve Aile” konulu söyleşisini Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleştirdi.

AİLELERİMİZ KÜÇÜLÜYOR

Aile bağlarının koptuğuna dikkat çeken psikolog Özgül Piyade, “Ailelerimiz küçüldü. Geniş ailelerden, çekirdek ailelere döndük. Çekirdek aileye dönünce hayatımıza danışmanlar geldi. Oysa eskiden büyüklerimiz hayat tecrübeleri ile bu danışmanlıkları ücretsiz bir şekilde yapıyordu. Bugün böyle bir ailemiz olmadığı için dışarıdan destek alıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ TEKNOLOJİNİN ESİRİ

Tüm dünyada teknolojinin geliştiğine dikkat çeken Piyade, “Ekonomi ile teknoloji gelişti. Gelişen bu çağda çocuklarımızı bizim korumamız lazım. En önemlisi de çocuklarımızı teknolojiden korumalıyız. Benim düşüncem 11 yaşına kadar hiçbir çocuğun eline teknolojik alet verilmemesidir. Çocuklarımız küçük yaşlarda teknolojinin esiri oluyor. Ailelerimiz küçüldüğü için büyüklerimizden çocuklarımızı koparıp, onları teknolojiye teslim etmiş oluyoruz. Çocuklarımızın küçük yaşta psikolojisi bozuluyor. İlaç kullanmaya başlıyorlar ve kullandıkları ilaçlar yüzünden ergenlikte kuralsızlıklar başlıyor” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARINIZA KURALLAR KOYUN

Ailelerin çocukları için çok çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden Piyade, “Çocuklarınıza aşırıya kaçmamak şartıyla kurallar koyabilirsiniz. Aile yani anne baba çocuklar için öğretmendir. Cinsel kimlik problemi gençlerimizde boy gösteriyor. Kızlarımız kendini erkek, erkeklerimiz ise kendini kız gibi hissedebiliyor. Bu tedavi edilebilecek ve üzerinde durulması gereken bir durum. Biz mi çocukları, çocuklar mı bizi yönetecek? Bunu iyi belirlememiz lazım” açıklamasında bulundu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku