KÜLTÜR-SANAT:
‘'Biz Allah'ımızı bildik ama güvenmedik''

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yazar Sinan Yağmur okuyucularıyla buluştu. Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Gönül Diliyle Birbirimizi Anlamak” adlı söyleşide kendi tecrübelerini paylaşan konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kitap Fuarı’nda emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Yağmur, “İslam’ın üç kapısı ve aşaması vardır. Birinci kapı iman. İkinci kapı ibadet. Üçüncü kapı ise güzel ahlaktır. Biz üçünü kapıyı anlayamadığımız için Müslümanlar olarak bizler bu kapıyı kaybettik. Biz Allah’ımızı bildik ama güvenmedik” dedi.

ALLAH’IN İNSANA VERDİĞİ NİMET GÖNÜLDÜR

2018 yılında ‘’Aşkın Gözyaşları: Bir Tasavvuf Yolculuğu’’ adlı son kitabını çıkaran Sinan Yağmur sözlerine, “İnsan, vücudundaki uzuvlarını kaybetsede yaşar, bir organı bitme noktasına geldiğinde organ nakliyle yaşar ama gönlünü kaybederse yaşayamaz. Allah’ın insana verdiği tek nimet gönüldür. Herkes gönlünden hesap verecek ahirette’’ diyerek başladı.

“BAŞKALARININ MUTSUZLUĞUNDAN MUTLU OLAN İNSANLARA DÖNÜŞTÜK”

Yağmur, ‘’Bir insanın siparişle birilerini sevme, sevmeme ya da nefret etme şansı yoktur. Gönlümüz hangisini hissettiyse onu yapar. Çocuklar annelerini azarlıyor. Kimse hayatından memnun değil. Şükür yok. Hepimiz yalnızız. Sosyal ağlardan da paylaşılanlar külliyen yalan. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olan insanlara dönüştük. Ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu anlayın. Bir adam her kimi olursa olsun saçından tutup sürükleyerek bir kadını götürürken olaya şahit olanlar, ‘Telefona çek akşam facebooktan paylaşırız’ diyerek yardımı düşünmeden sadece akşamki eğlencesi haline getirdiği bu olay nasıl bir duruma sürüklendiğimizi gösteriyor. Zihniyetlerimiz kirlendi artık” dedi.

“ALLAH’IMIZA İNANIYORUZ AMA GÜVENMİYORUZ”

İslam’ın üç kapısı ve aşamasının olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Sinan Yağmur, “Birinci kapı iman. İkinci kapı ibadet. Üçüncü kapı ise güzel ahlak. Güzel ahlak düşüncenin ve dilin güzelliğiyle olur. Biz bunu anlayamadığımız için bu kapıyı Müslümanlar olarak bizler kaybettik. Biz Allah’ımızı biliyoruz ama güvenmiyoruz. En mükemmel kapıyı terk ettik. Şimdi kim kime güvenebiliyor. Bırakın komşuya, mahalleliye, kendi kardeşlerimize bile güvenemez olduk. Biz bu hale ne zaman geldik, ne zaman bu kadar kirlendik. Artık silkinip kendimize gelme vakti geldi. Allah’ın bizlere verdiği en güzel kapıya yani güzel ahlaka yeniden kavuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku