KÜLTÜR-SANAT:
‘'Bir ülkenin duruşu yerli ve milli olmalıdır''

Star Gazetesi yazarı ve televizyon programcısı Ardan Zentürk, “Her Dönem Yerli Kalmak” konulu söyleşisini 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda gerçekleştirdi. Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Zentürk, “Duruşlarımızın yerli ve milli olması önemlidir. Unutulmaması gereken mücadelenin evrensel olmasıdır” dedi.

GELECEK ENDİŞE VERİCİ

Gündeme ilişkin konuları tarihten notlar vererek aktaran gazeteci Zentürk, “Tarihin bir yerde durup, yeniden ivme kazandığı bir dönem yaşıyoruz. Gelecek sıkıntı değil ama endişe verici. Bugün gelinen noktada şunu görüyoruz. 42 Dolar milyarderinin parası, 3.6 milyar dünya vatandaşının parasına eşit. Dünyanın en zengin 10 ülkesi ile dünyanın en fakir 10 ülkesi arasında 77 kat fark var. Böyle bir dünyada nasıl bir hayat kurmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

KORUMA MEKANİZMANIZ YERLİ OLMALI

Zentürk, sözlerine şöyle devam etti; “Liberal bir savaş içerisinde kendi yerli yazılımınız olmadığı sürece hiçbir şey yapamazsınız. Kendinizi koruma mekanizmalarınızı yerlileştirmeniz gerekiyor. Bunu bugün yapan iki ülke var. Biri Rusya, biri de Türkiye’dir. Rusya buna daha erken başladı. Biz ise biraz geç kaldık.”

BEKA MÜCADELESİ

“Yerel seçimleri kısa bir süre önce tamamladık. Seçim sürecinde beka mücadelesini tartıştık. Bu bize ait olan bir şey değildir. Yıllardır devletlerin beka mücadelesi hep oldu. Tarihe baktığımızda bunun örneklerini gördük. Bizim beka meselesinden önce bir yerli ve milli doktrinine ihtiyacımız var.”

DURUŞUMUZ YERLİ VE MİLLİ OLMALI

“Bir ülkenin duruşunun yerli ve milli olması önemlidir. Herkesin unutmaması gereken önemli bir konu vardır ki; o da mücadelenin evrensel olmasıdır. Bugün çevremizde yaşanan olaylarda bunu görüyoruz. Bir ittifak sağlamalıyız. Sağlayamazsak ölümcül saldırılara hedef olacağımız aşikârdır. Türkiye’nin bu sıralar gündemini S-400 meselesi işgal ediyor. Türkiye’nin hava savunma sistemi yok. Amerika’nın bu konuda Türkiye’yi tehdit etmesi kabul edilemez. Beka meselesi burada karşımıza çıkıyor ve Beka mücadelesi dediğimiz konunun yerli ve milli doktrinine ihtiyacı vardır. Bu ülkede doktrinin bir an önce yapılması gerekmektedir.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku