KÜLTÜR-SANAT:
BİLKAR yeni yerine taşındı

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü, Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR yeni yerine taşındı. BİLKAR’ın Yeniçarşı’da Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında; Hacı Halil Mahallesi, Atatürk Caddesi, 1205 Sokak, No: 1 Kat:2 adresindeki yeni yerinin açılışına ilgi yoğun oldu.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, TKP Gebze İlçe Başkanı Hande Tunca, EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık, BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Örgütlenme Uzmanı Nihat Akyol, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Saide Arslan Çalışkan, CHP Gebze İlçe eski Başkanları Yakup Yılmaz ve Recep Dursun, Dışarıdaki Patiler kurucusu Dilek Dikkatli, Çayırova SODAP’tan Erdinç Yılmaz açılışa katılan konuklar arasında yer aldı.

Açılışta konuklar BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ile yönetim kurulu üyeleri Abbas Kırçıl, Derya Ağdaş, Emek Şenel ve Fatih Erdaş tarafından ağırlandı.

300 metrekare büyüklüğünde, altı dersliğin bulunduğu yeni yerde gitar, keman, yan flüt, çello, piyano, bağlama, bateri, resim, drama (çocuk), klarnet, fotoğraf, satranç, erbane, tiyatro kursları verilecek. Edebiyat ve felsefe atölyeleri yer alacak. Çok sesli çocuk korosu çalışmaları yapılacak.

BÜYÜME VE ÇOĞALMA HALİ

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, 14 yıl boyunca sevinci ve üzüntüsüyle çok anı biriktirdikleri eski yerlerinden ayrılmanın hüznüyle yeni yere geçmenin mutluluğunu bir arada yaşadıklarını, o süreçte büyük bir mücadele örneği verdiklerini söyledi. Başkan Dikkatli, “Yeni yerimizde daha avantajlı bir durumdayız ama yeni dönemin de zorlukları var. Bu zorlukları da yine mücadeleyle biriktirerek, üreterek, çoğaltarak aşacağız. Bu aslında bir büyüme, genişleme ve çoğaltma hali. Umarım yeni dönemi çoğaltarak, üreterek, yeni bir BİLKAR’ı Gebze Halkı ile birleşerek ortaya çıkartacağız” dedi.

Yeni yerde altı büyük dersliğin bulunduğunu kaydeden Dikkatli, “Bir dersliği bölüp tamamı ile üç piyanoyu oraya alacağız. Diğer derslikleri bir planlama dâhilinde dönüşümlü kullanacağız. İlave kursumuz henüz yok. Ama yeni mekân bize ilave kurslar sağlayacaktır” diye konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku