KÜLTÜR-SANAT:
Bayramoğlu: 'Siyasi kutuplaşma yok”

Televizyon sunucusu Deniz Bayramoğlu, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu. “Gündem Dışı Konular” konulu söyleşini Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda gerçekleştiren Bayramoğlu, “Mücevher gibi hissettiğim kitap fuarlarından en güzellerinden birini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kocaeli Kitap Fuarı’nda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başladı. “Son günlerde siyasi kutuplaşmanın tehdit edici boyuta ulaştığı konusu konuşuluyor” diyerek sözlerine devam eden Bayramoğlu, “Siyasi kutuplaşmanın olduğuna inanmıyorum. Eğer bunu düşünüyorsanız ispatlayacak hiçbir şeyiniz yok. Bunu ısrarla ve inançla söylüyorum” dedi.

“ÇEVRENİZDEKİ 5 KİŞİYE MUTLULUK DAĞITIN”

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda yoğun bir kalabalığa konuşan söyleşisinde Deniz Bayramoğlu, “Okuyorken düşünüyoruz. Okurken birbirimizden farklı olmadığımızı ve her birimizin bir arada yaşadığını öğreniyoruz. Okumak bu hayatta yalnız olmadığımızı gösteren ender şeylerden biri. Bunu söyleyerek başladım çünkü bakın çevrenize, artık ne komşularımızı ne tanıyoruz ne de konuşabiliyoruz. Sizden istediğim çevrenizdeki 5 kişiye mutluluk dağıtın ve bu mutluluğun nasıl yayıldığını görün. İnanın gördüğünüzde bu sizde bağışıklık yaratacak ama önce mutluluk dağıtmaya başlayın” diye konuştu.

“MEMELEKETİMİZDE KÜÇÜK MESELELERDE KONUŞULMALI”

“Yayın dünyasından da sizlere bahsedeyim” diyerek konuşmasına devam eden Bayramoğlu, “Yayın dünyasında bir hiyerarşi vardır. Bu hiyerarşi kişiler arasında değil konular arasındadır. Gazetecilerin ve medya ile uğraşanlar için en tepede siyaset vardır. Siyaset ile uğraşmayan bir gazetecinin yaptığı işler ciddi görünmez. İşte konu hiyerarşisi böyle bir şeydir. Bizler de “Gündem Dışı Konular” adında bir program yaptık.  Programımız başladı hemen ‘Memlekette büyük problemler varken neden küçük meseleleri ele alıyorsunuz’ diye eleştirilere maruz kaldık. Varsın başkaları büyük meseleleri konuşsun ama küçük meseleler de konuşulmalı. Biz de bunu konuşmaya karar vererek programımızı başlattık” şeklinde konuştu.

“İYİ İNSANLARIN ARTIK SESSİZ KALMAMASI LAZIM”

Mutsuz insanlarla her zaman karşılaşabilineceğini belirten Bayramoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Mutsuz bir insan sizi ve etrafındaki herkesi mutsuz eder. Eğer mutsuz insanları mutlu olmaya doğru çeviremezsek hayatımızı kendi kendimize yok etmiş olacağız. Bugün Türkiye hangi noktada olursa olsun her zaman iyiye doğru gitmeye devam edecek bir ülkedir. Çünkü iyilerin sayısı ülkemizde her zaman kötü insanların sayısından daha çoktur. Daha yaşanılabilir bir Türkiye istiyorsak da bu iyi insanların artık sesini çıkarması gerekiyor.”

“EN ÇOK KONUŞAN KİŞİ, PRATİKTE HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞTIR”

“Yakın zamanda siyasi kutuplaşmanın tehdit edici boyuta ulaşıldığı konuşuluyor” diyerek son sözlerine başlayan Deniz Bayramoğlu, “Siyasi kutuplaşmanın olduğuna inanmıyorum. Eğer bunu düşünüyorsanız ispatlayacak hiçbir şeyiniz yok. Şöyle bir örnek vereyim araştırdığınızda 5 milyona ulaşan mülteci sorunumuzdan bahsettiğimizde en çok konuşan ve en çok eleştiren kişilerin pratikte hiç bir şey yapmadığını görürüz” ifadelerini kullandı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku