KÜLTÜR-SANAT:
‘'Başarının sırrı sağlam bir hayat ağacına sahip olmaktır''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. kez düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’na yazar ve eğitimci Osman Gökhan Çam konuk oldu. Çam, Karamürsel Alp Salonu’nda kitabıyla aynı adı taşıyan “At Şu Adımı” konulu başarı eksenli bir söyleşi gerçekleştirdi. Başarının üç sırrını açıklayan Çam, “Eğer sağlam bir hayat ağacınız varsa, rüzgâr nereden eserse essin, o ağaç sizi ayakta tutacaktır” dedi.

BAŞARI GÖRECELİ BİR KAVRAMDIR

Çam sözlerine dünyanın en çok satan “Secret” (Sır) kitabına değinerek başladı. Söz konusu kitapta başarı kavramının tamamen zenginlik üzerine kurulu olduğunu söylen Osman Gökhan Çam, “Ben buna katılmıyorum. Çünkü başarı göreceli bir kavramdır. Başarıyı iyi tanımlamamız lazım” dedi.

BAŞARILI OLMANIN ÜÇ SIRRI

Söyleşide başarılı olmanın üç sırrı örneklerle ele alındı. Osman Gökhan Çam, birinci sırrın çalışmak olduğunu söyleyerek, “İkinci sır, bildiğinizi herkesle paylaşmayacaksınız. Yani bir işi yaparken size özel bir sırrınız varsa ve bu sizi başarılı kılıyorsa bunu kimseye söylememeniz gerekir.  Üçüncü sır ise diğer iki kuralla bağlantılı. Yani çok çalışmak ve size sır olanları kimse ile paylaşmamaktır” dedi.

İNANÇ GÖRÜNMEYENE İNANMAKTIR

Yazar Çam, bireyin kendini tanıması için kendisine, “Hayat amacım ne, gelecek hayalim ne, değerlerim ne?” gibi sorular sorması gerektiğini kaydetti.  Gelecek hayalinin önemine değinen Çam, “Bazen sizlerin hayali etrafınızdakini güldürebilir. Bunu hiç önemsemeyin. Sizin kendinize inanmanız en önemli şarttır. İnanç, görünmeyene inanmaktır. Buna inanırsanız başkalarının göremediklerini görürsünüz” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku