KÜLTÜR-SANAT:
Akşener ve Hürriyet  İZGİM'i birlikte açtı

İzmit Belediyesi’nin kadınları ekonomik ve sosyal açıdan desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Merkezi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla düzenlenen görkemli törenle açıldı. Hürriyet’in çalışmalarının bugüne kadar başarılı olduğunu belirten Akşener, “Birlikteliğimiz sürecek” dedi

İzmit Belediyesinin girişimci kadınlara mentörlük ve danışmanlık yapacağı, çeşitli destek ve eğitimlerle güç katacağı ‘Kadın Girişimciler Merkezi’ (İZGİM) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla düzenlenen görkemli organizasyonla açıldı. Kadınların iş hayatında gelişmesine ve büyümesine yardımcı olarak hayata daha güvenle bakmalarını isteyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in özel önem verdiği bir proje daha hayata geçti. Açılışta genel başkan Akşener de kadınlara verilen desteğe ve Hürriyet’in başarılı çalışmalarına değindi. 

PROGRAMA GENİŞ KATILIM 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in ev sahipliği yaptığı Mehmet Ali Paşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:59 adresinde bulunan İZGİM’in açılış törenine; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Cumali Durmuş, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, İKM Başkanı Murat Öztürk, Akd Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik, Kocaeli Tokatlılar Dernek Başkanı Turan Şahin, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman, Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Çetin Ersoy, Kuruçeşme Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARDEŞLİK HUKUKUNUN OLDUĞU YER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu ülkeyi dün, bugün ve yarın ayakta tutacak olan gazilerimize şükranlarımı, teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Burada çok güzel bir tablo var. Birçok siyasi partinin temsilcisi burada. Kardeşlik hukukunun olduğu bir yer. İzmit Belediye Başkanı’nın kadın arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu İZGİM’in açılışı için bir araya geldik. 

PROPAGANDAYI BOŞA ÇIKARDINIZ

Millet İttifakı belediye başkanları seçildikten sonra temel iddia; sosyal belediyecilikten uzak olacakları yönündeydi. Böyle bir propagandanın muhatabı oldular. İzmit, İstanbul, Ankara ve diğerlerine baktığınızda her biri sosyal belediyecilik anlayışına uygun davranışlar gösterdiler. Sizlerle ilgili yapılan propagandayı boşa çıkardığınız için size teşekkür ediyorum. Şeffaflık ilkesine uygun işler yaptığınız için size teşekkür ediyorum. O şeffaflık size 51 milyonluk borcun ödenmesini sağlamış. İzmit’in, Türkiye’nin kaynakları var ki bu hizmetlerin dışında 51 milyonluk borç ödemişsiniz. 

REFAHI VATANDAŞA YAYACAĞIZ

Milletimizin teveccühüyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden önce cumhurbaşkanı değişikliğini sağlayacağız, daha sonra demokrasinin tam uygulandığı parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Sonuçta Türkiye elindeki insan gücünü kullanabilecek. Refah vatandaşa yayılacak ve yeni anlayışla yola devam edeceğiz. Millet İttifakı’ndan seçilen herkese düşen görev; bu ilkelere riayet etmek ve verdiğiniz sözleri tutmaktır. Kocaeli enteresan bir yerdir. Türkiye’de seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ı seçti, sonra da Fatma Kaplan Hürriyet’i. Kocaeli Milli Mücadele’de Kara Fatma’yı yol alma ve görev yapma şekliyle ortaya koymuş bir şehirdir. İstiklal Mücadelesi’nde, belediye hizmetlerinde biz kadınlar varız. 

BUGÜNE KADAR İYİ İŞLER YAPTINIZ

Buradaki birliği muhafaza etmek gibi bir görevimiz var. Partili Cumhurbaşkanlığı meselesi değiştikten sonra rekabet etme hakkımız olacak ama bugün birlikteliğimizin devamını sağlamak üzere her birimize iş düşmektedir. AK Parti’nin insanları zengin etme durumu oluşmuş. Küçücük ilçe ve illerde belediye eliyle zengin olmuşlar var. Zenginler var; hepsi AK Partili. Bir de dışlanmışlar var. Onlar da fakirler. Onlar her partili. Zenginler AK Partili, gerisi her partili. Bu Ağrı’da da, Hakkari’de de aynı. Vatandaşın ‘artık yeter’ dediği bu belediyecilik anlayışını yıkmak gibi görevimiz var. Bugüne kadar iyi işler yaptınız. Allah utandırmasın. Allah hizmetlerin hayra vesile olmasını sağlasın. Bu binanın içinde yer alacak her türlü girişimin başarılı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

GAZİLİK ONURLARI VERİLMELİ

İZGİM’i faaliyete soktuğu için gururlu olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise açılış töreninde, “Bugün Gaziler Günü. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilmesinin 100’üncü yılı.  Tüm gazilerimize minnet ve saygılarımızı sunmak istiyorum. Milletimiz, üstün fedakarlık nişanesi olan vatan evladı gazilerimizi asla unutmayacak. Ama ne yazık ki terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağlık yönetmeliğindeki yüzde 40 uzuv kaybı şartına takıldıkları için gazi sayılmayan insanlarımız var.  Vatanı için gözünü kırpmadan yaralanan vatan evlatlarına yıllardır gazilik onurlarını vermemek asla kabul edilemez. Yönetmeliğe göre gazi sayılmasalar da, halkımızın gözünde gaziler. Tüm kalbimle selamlıyorum” dedi. 

AKŞENER İLE AÇMANIN MUTLULUĞU

Başkan Hürriyet konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen hafta Yeşilova Çınar Çocuk Evi’mizin kurdelesini genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kesmiştik. Bugün de İzmit Kadın Girişimciler Merkezi’mizin açılışını genel başkanımız sayın Meral Akşener ile birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Göreve geldiğimizde özellikle kadın ve çocukların önceliğimiz olduğunu söylemiştik. Bütün projelerimizi, faaliyetlerimizi ve yapacağımız işleri bu öncelik çerçevesinde oluşturuyoruz. Atıl olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzü hemen hizmete geçirdik. Kadınlara girişimcilik anlamında nasıl destek verebileceğimizi düşündük. Dikimevi, Çınar Kadın Kooperatifi, İzmit Çarşısı ve e-ticaret, anne taksi, gülümse bebek, kadın istihdamı gibi birçok kadın öncelikli çalışmalar gerçekleştirdik. 

KADININ DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR

Kadınların hayallerinin peşinden gidebildiği, sanatla ve kültürle daha çok buluşabildiği bir dünya kesinlikle bir hayal değil. Kadının elinin değdiği, emeğinin hakkının verildiği her yer ve her şey güzelleşir. Bunun için de Kadın Girişimciler Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Kadınların temel haklarını tam olarak yaşama geçirebilmelerinin çok önemli bir ön koşulunun da yaşadıkları yerlerde güçlenmeleri olduğunu biliyorduk.” 

‘KADIN DOSTU KENT İZMİT’ İÇİN

İZGİM’i anlatan ve önemine değinen başkan Hürriyet şu ifadeleri kaydetti: “Kadınların, yerel karar alma mekanizmalarında eşit temsil edildiği, eğitim ve sağlık hizmetlerine eşit ve kolay erişiminin sağlandığı, çalışma yaşamında eşit yer aldığı ve fırsatlardan eşit yararlandığı, şiddete maruz kalmadığı ve kentin kadınların da kullanımına uygun düzenlendiği ‘Kadın Dostu Kent İzmit’ için çalışıyoruz. Kadınların kendi ayakları üzerinden durabilmesi, özgüvenlerinin artması, üretimde katma değer yaratmaları ve emeklerini kazanca dönüştürmeleri amacıyla hayata geçirdiğimiz İzmit Kadın Girişimciler Merkezi’ni bu kadar anlamlı ve güzel kılan nedir? 

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ GELİŞTİRECEK

Kadına şiddetin önüne geçilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası, kadının sosyal ve ekonomik hayata katılması için çalışacak olan İZGİM’de İzmit’te yaşayan ve desteklenmesi gereken kadın, çocuk ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılacak. Kadınların yeni iş fikirleri geliştirmesini sağlayıp yeni iş geliştirme döneminde destek sunarak ekonomik yönden güçlenmelerini sağlamak için Girişimcilik Ofisleri’miz var. Kadınlara ortak ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erişim ve teknik destek verilerek kadın girişimciliğinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacağız. 

15 BİN TL’YE KADAR MİKRO KREDİ 

Düzenli olarak verilecek eğitim ve seminerlerle kadınlar daha fazla bilgi sahibi olacak. Sosyal ve hukuksal desteğin sağlanacağı merkezimizde kapasite güçlendirme eğitimleri verilecek. Burada Mikro Kredi imkanı da olacak. İZGİM’de projesi olan ve kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi hizmeti sayesinde bin TL ile 15 bin TL aralığında kredi çekebilecek. 

EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞA ÇIKACAK

İZGİM’deki atölyelerle kadınlar el emeği ürünlerini İzmitlilerle buluşturacak. Evde üretim yaparak kendi hesabına çalışan kadınlar için katma değeri yüksek ürün üretebilecekleri atölyeler var. Kadınları ekonomik olarak desteklemek ve el emeği ürünlerini gelire dönüştürmek için şehrin çeşitli noktalarında ve AVM’lerde sergi ve satış imkanı sunan atölyeler yer alıyor. Merkezde mum, sabun, tokat baskı, mozaik, seramik, çini, hediyelik eşya, makrome, deri, takı tasarım ve keçe atölyeleri faaliyet gösteriyor. Kadınların yaptığı ürünlerin tanıtım ve pazarlanması noktasında imkan sağlanacak. 

ÜCRETSİZ PSİKOLOG VE DİYETİSYEN

İZGİM’de çocuk, ergen, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetini ücretsiz olarak vereceğimiz Aile Rehberlik Merkezi de var. Gerektiğinde ölçek, anket, form ve çocuklar için oyun terapisi ve değerlendirme materyalleri kullanılacak. Kadın, çocuk ve ailelere yönelik sorunları çözmek için ücretsiz psikolog hizmeti sunuyoruz. Hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi ve kilo yönetimi alanlarında ücretsiz diyetisyen hizmetimiz de bulunuyor. Gebe eğitim sınıfında uzmanlarından anne ve çocuk sağlığı konusunda gebelik eğitimleri, merkezdeki spor salonunda hamile pilatesi ve yoga eğitimleri verilecek. 

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ VE OYUN EVİ

İZGİM içerisinde çocuk kütüphanesi kurmayı da ihmal etmedik. Yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanemizde evlatlarımız diledikleri kitabı okuyabilecek. Çocuk oyun evi de oluşturduk. Aileler çocuklarını uzman personele emanet edebilecek. Bu kütüphaneden ve oyun evinden sadece bu merkezden yararlanan kadınların çocukları değil tüm çocuklar faydalanabilecek. Kadınlar gün içerisinde kendine zaman ayırmak, alışveriş yapmak istediğinde ya da kısmi süreli çalışması gerektiğinde çocuğunu bırakacak yeri yoksa bu oyun evi ilaç gibi gelecek. Çocuğunu birkaç saatliğine de olsa bu oyun evine ücretsiz olarak bırakabilecek. 

ETÜT MERKEZİNDE DERS ÇALIŞACAKLAR

İZGİM’de bulunan Etüt Merkezi’nde ortaokul ve lise öğrencileri sessiz bir ortamda verimli bir şekilde ders çalışabilecek. Öğrenciler için internet hizmeti de olacak.  Oyun evi, etüt merkezi ve çocuk kütüphanesi hizmetlerimiz bu merkezden daha fazla kadın yararlansın isteğimizden doğdu ve tüm kadınlara hizmet edecek şekilde tasarlandı. Kadınların, hangi yaşta olursa olsun çocuklarını güvenle bu alanlara bırakıp istihdam alanında ve sosyal hayatta daha rahat olmalarını arzu ettik 

KADINLAR EN İYİSİNE LAYIK

Bu tesisteki spor salonunda egzersiz branşlarında özel eğitmenler eşliğinde hafta için her gün hizmet verilecek. Gruplara özel hazırlanan programlar ile İzmitli kadınlar spor ile daha aktif bir yaşama sahip olacak. İster İZGİM’in atölyelerinden, ister psikolog ya da diyetisyen hizmetinden, isterse spor salonundan, vatandaşlarımız ‘Çocuğumu nereye bırakacağım’ diye düşünmeden rahat rahat faydalansın istedik. Çünkü İzmit’te kadınlar her zaman daha iyisine layık. Kadınların gelişimine, özgüvenli duruşuna ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesine çok önem veriyoruz. 

BAŞARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çok iyi biliyoruz ki; Türkiye’de kadın olmak güçtür. Her gün ayrı bir mücadele, her gün ayrı bir çaba, her gün ayrı bir uğraş. İşte bizler de İzmit Belediyesi olarak, kadınların mücadelesini kendi mücadelemiz, kadınların uğraşını kendi uğraşımız olarak görüyoruz.  Evet Türkiye’de kadın olmak gerçekten güç, ama kadın olmak gerçek bir güç. Biz de kadınlarımızın bu gücünün farkında olmasını sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.  Hep birlikte başardık, hep birlikte başarmaya devam edeceğiz.” 

BUGÜN HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise “Acil Yardım Hattı protokolü imzaladığımız gün Kadın Girişimciler Merkezi hayalinden bahsettiler. Bugün o hayalin gerçekleştiğini gördüm. Bütün hayalimiz yerel yönetimlerde temsilimizin hayat bulmasıdır. Kadın haklarının görmezden gelindiği bir süreçten geçiyoruz. Bizler gerçekleri biliyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyet tarihinde kadın emeği vardır. O emeği görmezden gelmenin karşısındayız. Mücadele kazandırır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinden korkmadığımız nice günlerde bir arada olacağız” sözlerini kaydetti. Konuşmaların ardından Hürriyet, genel başkan Akşener, Güllü ve gazilere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku