KÜLTÜR-SANAT:
‘'Akıllı Telefonlar İnsanları Kendisinden Kopardı''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda, İslâm tarihi uzmanı ve yazar İhsan Süreyya Sırma, “Ramazana Girerken” isimli söyleşisiyle okurlarıyla buluştu. Sırma, “Batılılar Haçlı Seferleri sonrası ilmi doğu topraklarında öğrendiler. Telefon Müslüman gencin gününü heba ediyor. Telefonla uğraşacağınıza kitap okuyun. Müslümanların en büyük problemi Müslümanların derdi yok. Derdi olmayan bir insan olmaz. Derdimiz olmazsa duyarsız oluruz. Ramazanda Kur’an’ı ve onun ışığında yazılan eserleri okumalıyız. Lüzumsuz şeylerle vakit kaybetmeyin. Akıllı telefonlar insanları kendisinden kopardı. Ramazan bizim irkilme ayımız olmalı. Müslümanlarda yanlış din anlayışlarını kitabımda yazdım”

YUNUS EMRE’Yİ İLAHİNİN RİTMİNE KURBAN EDİYORUZ

Tarih, edebiyat din ve sosyoloji konularında 60 kitabı bulunan yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Gönül Çağlayanı Yunus Emre” konulu söyleşisiyle okuyucularıyla bir araya geldi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu “ Burun kalktı mı hiçbir şeyin anlamı yok. Yunus Emre gönlü lazım herkese. Yunus Emre’yi sordum sarıçiçeğe ilahisinin ritmine kurban ediyoruz. Gönlünü, ahlakını anlamıyoruz. Kendi mazimizden koparmışız kendimizi. Yunus Emre bir gönül sahibidir. Her şeyde Allah’ın tecellisini görerek şükür etmiştir. Gönlümüzün ve zihnimizin merkezine Allah’ı koymalıyız. Yaratılanı hoş görmeliyiz yaratandan ötürü” dedi.

MUTLU OLMAK İÇİN KALİTELİ İLİŞKİ ŞART

Etrafta İnsan Çok Neden Doğru İnsan Yok? İsimli kitabın yazarları Erhan Erol –  uzman klinik psikolog Gökçe Ünal, Akçakoca Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide evliliği anlattı. Commeetment isimli evlilik danışma ve eşleştirme şirketi sahibi olan Erhan Erol, bir nevi görücü usulüyle çeşitli datalar kullanarak insanları evlendirdiklerini söyledi. Harvard üniversitesinde 75 yıl süren bir araştırmada insanları neyin mutlu ettiği araştırılıyor ve insanlar sosyal çevreye ne kadar kaliteli ilişki ağıyla bağlı olursa o derce mutlu olduğu sonucu elde edildiğini belirtti.

YILDA 550 BİN ÇİFT EVLENİYOR, 120 BİN ÇİFT BOŞANIYOR

Uzman klinik psikolog Gökçe Ünal; “Türkiye’de yılda yaklaşık 550 bin çift evleniyor, 120 bin çift ise boşanıyor. Evlilikten duyulan memnuniyete bakıldığında, 2003 yılında erkeklerin yüzde 32,1’i, kadınların yüzde 27,6’sı çok memnun olduğunu belirtirken bu değerler 2017 yılında erkeklerde yüzde 15,7 ve kadınlarda yüzde 13,7’ye düşmüş. Evlenme oranları azalıp boşanma oranları artıyor, evlilikten mutluluk duyanların sayısı azalıyor ancak bunun yanında azımsanmayacak kadar çok insan evlenmek istiyor” ifadelerini kullandı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Değirmendere’de muhteşem konser
Geçtiğimiz akşam Değirmendere Çınarlık meydanında çok özel bir konser gerçekleştirildi. "Minibüs...

Haberi Oku