KOCAELİ HABERLERİ:
Valilikten yangın açıklaması!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze'de Çıkan Orman Yangını'nı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinden Takip Etti.

Basın Duyurusu - Gebze' de Çıkan Yangın Hakkında (12.08.2019)

12.08.2019

12.08.2019 tarihinde saat 15:15’de Gebze ilçesi Pelitli mevkiinde henüz nedeni tespit edilememiş bir yangın ihbarı alınması üzerine Kocaeli Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY Başkanlığında derhal faaliyete geçirilmiş olup; 

Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 Helikopter, 22 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, 3 dozer ve 95 personel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 18 İtfaiye aracı, 11 Su tankeri, 1 dozer, 70 İtfaiye personeli, 

Tuzla Belediyesine ait 7 İtfaiye aracı, ile yangına müdahale edilmeye başlanmış, çıkan yangında 30 hektarlık alan zarar görmüş (bunun büyük bölümü örtü yangını) olup yanan alan yakınında bulunan 1 lojistik firmasına ve 1 plastik fabrikası bahçesinde bulunan bir kısım plastik madde ile 1 adet araç dorsesi yanmış yine bir Kozmetik fabrikasının birinci kısmı tamamen yanmış, yangın ikinci kısma sıçramadan 18:30 saatleri civarında ormanlık alanda çıkan yangınla birlikte kontrol altına alınmıştır. Ormanlık alanda ve yanan fabrikada soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. 

Yangın alanında olası durumlara karşı müdahale etmek üzere Kocaeli İl Afet ve Acil durum Müdürlüğüne ait 1 koordine ekibi ile 4 adet 112 Acil Ambulans ve Sağlık ekibi hazır bulundurulmuştur.

Yangında herhangi bir can kaybı olmamış, yangına müdahale esnasında dumandan etkilenen 3 görevliye 112 sağlık ekiplerince müdahale edilmiştir. 

Halen soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Çıkan yangınla ilgili soruşturmaya başlanılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                          KOCAELİ VALİLİĞİ
 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku