KOCAELİ HABERLERİ:
Vali Aksoy'dan 24 Temmuz Mesajı             

            "İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle Türk Basınına uygulanan her türlü sansürün kaldırışının 111. yıldönümü olan 24 Temmuz, her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.

 Unutulmamalıdır ki, basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi ancak, basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılması ile mümkündür.

Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi ilerlemeler kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur.

Dün olduğu gibi yarınlarda da basınımız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu  aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiğinin gözetilmesi, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı gösterilmesi, doğru olmayan haberlerden kaçınılması ve Basın İlkeleri doğrultusunda hareket ederek, Ülkemizin aydınlık geleceğine katkı  sunacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan tüm olayları ve gelişmeleri bizlere aktarmak için gece gündüz demeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak, büyük çaba sarf eden ve her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak, bu zor ve meşakkatli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, başarılarının devamını diler, selam ve sevgilerimi sunarım."

           

                                                                                   Hüseyin AKSOY

                                                                             KOCAELİ VALİSİ

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku