KOCAELİ HABERLERİ:
Tarhan: ' Kocaeli'de su kazığı var!'

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Tahsin Tarhan Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan suyun, normal mesken ve iş yerinde kullanılan su fiyatlarından 4 kat diğer illerde kullanılan su fiyatlarından da 2 kat daha daha fazla olmasına tepki gösterdi.

Türkiye ekonomisini taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri ve bunların lokomotifi konumundaki Sanayi kenti Kocaeli diğer illerle kıyaslandığında ne yazık ki yine daha çok cefa çekiyor” dedi.

SANAYİ SUYU İSTANBUL’DA 10 TL, ANKARA’12 TL, KOCAELİ 12,72

Tahsin Tarhan, “ Her sene vergi ödeme listesinde ilk 5 içerisinde olan, hazineye en çok katkı sağlayan Kocaeli sanayi ve emekçi kenti. Ancak üreticinin ve yatırımcının sırtındaki yük de bir o kadar fazla. Ekonominin taşıyıcı kolonu olan organize sanayi bölgelerinin enerji kullanım birim fiyatlarına bakıldığında Kocaeli’nin diğer illere kıyasla daha fazla ödeme gerçekleştirildiği görülüyor.

Organize Sanayi Bölgelerinde kullanılan metreküp birim su fiyatı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden daha pahalı.” Dedi

BİRÇOK GÖLETİ İKİ TANE AKTİF BARAJI OLAN KOCAELİ, SUYA TONLA PARA ÖDÜYOR

Tahsin Tarhan, “Yuvacık barajı yapılırken kimileri karşı çıkmıştı ancak bugün Kocaeli’nin su ihtiyacının büyük çoğunluğu buradan sağlanıyor. Şuanda % 93 oranında suyu bulunmakta. Yani Kocaeli için su sıkıntı yok. 2 tane aktif barajı olan birçok göleti olan ilimizde, ekonomik kalkınmanın yüklenicisi olan sanayi bölgelerinin, bu kadar pahalı su kullanmasını düzenlemek gerekmektedir.” Dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku