KOCAELİ HABERLERİ:
Ormanya'da Aşure Günü heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden Ormanya’da çocuklar için gerçekleştirilen eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta Doğanın Şefleri etkinliğine eğitmen olarak gelen Murat Akay ve Çağatay Mutlu (orman_lezzetleri) çocuklara bambaşka bir deneyim yaşattı. Aşurenin birliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirdiğini, tarihteki öneminin vurgulandığı eğitimde çocuklar yaptıkları aşureyi ziyaretçilere ikram etti.

ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Çocuklar için oldukça eğitici ve keyifli geçen eğitimde ilk olarak aşurenin tarihi anlatıldı. Ufak bilgilendirmenin ardından tüm çocuklara birer avuç badem verildi ve suda beklettikten sonra kabuklarının soyulması sağlandı. Hayatlarında ilk kez büyük kazanlarda aş pişirildiğini gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

HER ŞEYDE KÜÇÜK ŞEFLERİN EMEĞİ VAR

Ormanya’nın giriş bölümünde programa özel olarak hazırlanan alanda gerçekleştirilen eğitimde çocuklar badem kabuklarını soyarken aşurelik bulgur kaynamaya bırakıldı. Kaynamaya bırakılan bulgurların içine önceden ıslatılmış fasulye ve nohutlar eklendi. Bakliyatların kaynamasının bitimiyle çocukların kendi elleri ile kestikleri kuru incir ve kuru kayısı ile aşure tatlandırıldı. Daha sonrasında şeker, süt, tuz ve karanfil suyu eklenerek kaynamaya bırakılan aşureye en son kuruyemişler eklendi ve bereketli aşure dinlenmeye alındı.

KENDİ ELLERİ İLE SÜSLEYİP İKRAM ETTİLER

Eğitime katılan çocuklar günün anlam ve önemine binaen aşureleri kendi ayıkladıkları narlar ve cevizler ile süsleyerek Ormanya ziyaretçilerine ikram ettiler. Açık alanda gerçekleştirilen eğitime ziyaretçiler de yoğun ilgi gösterdi. Çocukların elinden aşure yemeyi dört gözle bekleyen ziyaretçiler böyle güzel ve önemli bir günü çocukları dahil ederek etkinlik gerçekleştirildiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

ORMANYA DOĞA OKULU NEDİR?

Ormanya Doğa Okulu öncelikle 7- 14 yaş arasındaki tüm çocukların doğa ile zayıflayan bağlarının güçlü bir şekilde tekrar oluşturulmasını sağlamayı, yaparak ve yaşayarak öğrenme metoduyla sağlamayı hedefliyor. Doğa Kaşifleri, Çevre Dedektifleri, Orman Sanat Atölyesi, Çalışkan Çiftçiler, Doğanın Şefleri, Doğada Yaşam Atölyesi, Ağaç Oyma Atölyesi gibi eğitim modülleri sunan Ormanya, her bir eğitim sonunda çocuklara sertifika veriyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ormanya Doğa Okulu eğitimlerine katılmak için ormanya.com adresinden, eğitim ve etkinlikler bölümüne gelerek katılmak istenen eğitime başvuru yapılıyor. Detaylı bilgi almak isteyenler ise Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğünün 0262 331 6611 numaralı telefonundan bilgi alabiliyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku