KOCAELİ HABERLERİ:
'Kentsel çalışmalara 10 milyar bütçe ayrıldı'

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl anma etkinliklerine katıldı. Başkan Büyükakın anma programında “Kocaeli’de meydana gelen 7.4 şiddetindeki 17 Ağustos 1999 depremi gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu manevi ve maddî kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden birisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yapılan görüşmeler doğrultusunda kentsel dönüşüm, gelişim ve kentsel yenilenme gerektiren üç farklı alanlarda çalışmalarımız yoğun bir şekilde projelendirme çalışmaları olarak devam etmektedir. Bakanlığımızla birlikte yaklaşık 10 Milyar TL gibi devasa bir bütçeyi şehrimizin kentsel dönüşümü, kentsel gelişimi ve kentsel yenilenme çalışmaları için kullanmış olacağız” diye konuştu. 

DEPREM GERÇEĞİNİ BİLİMİN SORUMLULUK ALANINA BIRAKMAK

17 Ağustos 1999 depremiyle binlerce evin yıkıldığı, binlerce insanın öldüğünü ve yaralandığını dile getiren Başkan Büyükakın, “Depreme karşı alınabilecek önlemler için bilim insanlarımızla birlikte gerekli çalışmaları bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak deprem izleme merkezimiz ve AFAD ile birlikte ilimizin çeşitli yerlerinde kurulu bulunan 41 adet deprem istasyonu vasıtasıyla ilimizi an itibariyle izliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak farklı birimlerimizce çalışmalar yaptık. Öncelikle ilimizin deprem tehlike ve riskini öğrenmek için TÜBİTAK ile birlikte Kocaeli ili için zemin sınıflaması ve sismik tehlike değerlendirme projesini hayata geçirdik. Deprem gerçeğini bilimin sorumluluk alanına bırakmak, bilim insanlarının yapacağı çalışmalar doğrultusunda da bizlerin yönetsel tedbirleri almasını sağlamak için yoğun bir çabamız var” ifadelerini sarf etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku