KOCAELİ HABERLERİ:
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

2020 Yılı İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, İlçe Kaymakamları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Erkan Ertürk, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Yatırım uygulamalarının koordinasyon ve incelenmesi amacıyla 2019 yılının yatırımlarının gerçekleşme durumunu gözden geçirip, 2020 yılı içerisinde yapacağımız çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağız.

Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın il yatırım takip sistemine girmiş olduğu verilere baktığımızda; 2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahalli idareler tarafından toplam 521 proje üzerinde çalışma yapılmıştır. 2019 yılı sonu itibariyle biten proje sayımız 211, devam eden proje sayımız 215, ihale aşamasında bulunan proje sayımız 38’dir. Henüz başlanamayan proje sayımız ise 57’dir. 2019 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 12 milyar 894 milyon TL’dir. 2019 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 717 milyon TL’dir. 2019 yılı sonuna kadar 1 milyar 870 milyon TL’lik bir harcama gerçekleştirilmiş ve nakdi gerçekleşme oranı da %69’dur. 2019 yılının toplam harcama oranlarında ulaştırma sektörümüz % 35 ile ilk sırada yer alıyor. Diğer kamu hizmetleri %34’lük bir payla 2. sırada yer alıyor. Eğitim sektörü de %22’lik oranla 3. sırada yer almaktadır. Bu üç sektör tüm sektörler içerisinde %91’lik bir yatırım payına sahiptir. Gündemimiz ile ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kocaeli’nin Turizmden  Daha Fazla Pay Alması için Çalışacağız.

Kocaeli’de turizmi iyileştirmek ve daha iyi bir noktaya taşımak adına hepinizin bildiği üzere bir Turizm Çalıştayı yaptık. Belirli alanlarda bu çalışmaların daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışma grupları oluşturacağız. Kocaeli’nin turizmden daha fazla pay alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızda Kocaeli’nin son görüntülerini kapsayan tanıtım videosunu hazırlatarak, Kocaeli turizmin gelişmesine önemli bir katkı sağlamıştır.” diyen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Kocaeli tanıtım filminin gösterilmesinin ardından İSU Genel Müdürü Ali Sağlık,  DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Albostan, Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, TCDD 1. Bölge Müdür Vekili M.Levent Meriçli birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumların ardından koordinasyonu gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

Haber : Özlem ÇİMEN ESEN

            21.07.2020

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku