KOCAELİ HABERLERİ:
Gaziler Günü Kocaeli'de kutlandı

Gaziler Günü  Çelenk Sunma Töreni Sayın Valimizin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e,Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik unvanı ve  Mareşallik Rütbesi  verilişinin yıldönümü olan Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreni, Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy ve Kocaeli protokolünün  katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanısıra;Deniz Eğitim ve Öğretim- Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık ve askeri erkân, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

İzmit Lisesi öğrencisi Kaan Ersoy’un okuduğu “Bu Vatan Kimin” adlı şiirin ardından Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık bir konuşma gerçekleştirdi. Çelenk sunma töreninin ardından,Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri gazi ve şehit aileleriyle yakından ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet ettiler. 

Haber : Özlem ÇİMEN ESEN

19.09.2019

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku