KOCAELİ HABERLERİ:
Başkan Büyükakın, ‘'Tatlıkuyu Vadisi'nin 2. Etabı Gebze'mize çok yakıştı''


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Gebze Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap Mesire alanında inceleme yaptı. Yürüyüş yollarından bisiklet yollarına, dinlenme alanlarından piknik alanlarına, sosyal donatılardan çocukların gönüllerince eğleneceği alanlara kadar birçok özelliği içerisinde barındıran Tatlıkuyu Vadisi ikinci etap projesi, her bakımdan Gebze’nin ve kentin yeşil örtüsüne ayrı bir değer daha katacak. 16 bin adet dikilen ağaç ve bitki türleriyle Gebze ve bölgesine çok yakışan bu projeyi incelediklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “2004 yıllarında bu kentin kişi başına düşen yeşil alan miktarı bir metrekareyi bulmazken bugün bu miktar 12 metrekareye çıkartılmışsa bunda burası gibi özenle çalışılmış projelerin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız burada gönüllerince vakit geçirebilecek, ailelerimiz mutlu ve huzurlu anlarını burada yaşayacaklar” dedi.

“MUTLU OLDUKLARINI GÖRMEK BİZE DE AYRI BİR HEYECAN VERİYOR”

Otopark alanlarından vadinin aydınlatılmasına kadar her türlü detayın düşünüldüğü Gebze Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap Mesire alanı incelemesine, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Cenan Turan ve teknik personeller eşlik etti. “Kocaeli’nin ve Gebze’nin, Türkiye’de sanayi, ticaret ve ulaşım kenti olarak bilinmesinin yanı sıra aynı zamanda doğanın, çevrenin, yeşilin, mavinin, ağacın, toprağın şehridir” diyerek inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Gebze’de bu anlamda bu özellikleri içinde barındıran çok kıymetli bir ilçemizdir. Bölgemizdeki hemşehrilerimize hizmet etmek, onların bu gibi sosyal alanlarda mutlu olduğunu görmek bize de ayrı bir heyecan veriyor” ifadelerini sarf etti.

“8,5 MİLYON AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

“Bizim çevre, doğa, yeşil, ağaç anlayışımız ve hassasiyetimiz diğer illerle mukayese edilmeyecek ölçüde ileridedir” vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Biz Kocaeli’nde ağaçlandırılmamış veya yeşillendirilmemiş bir karış bile yer görmek istemiyoruz. Bu anlayışla hareket ediyor, adımlarımızı buna göre atıyoruz. Ekiplerimiz bu hassasiyetle tüm çalışmalarını planlıyor ve proje üretiyor. Kocaeli’nin nüfusu geçtiğimiz 15 yılda 1,4 milyondan 1,9 milyona çıkmış durumda. 2004 yılında 500 bin metrekare olan yeşil alan miktarımız bugün itibariyle tam 23 Milyon 570 bin metrekareye ulaşmıştır. Dile kolay. Belki bu rakamlar bir çırpıda ağızdan çıkıyor ancak bunun altında çok büyük bir emek var. Kentimizde boş bulduğumuz her metrekare alana ağaç diktik, dikmeye de devam ediyoruz. Bakınız bu zaman zarfından tam 8,5 milyon ağacı toprakla buluşturduk” şeklinde konuştu.

“KENT GENELİNDE 1.500 ÇOCUK OYUN GRUBU KURDUK”

Gebze bölgemize yakışan Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap çalışması nedeniyle hayata geçirdiğimiz bazı çalışmalardan bilgi vermek istiyorum” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Kocaeli halkı rengârenk bir çevreden geçsin diye 47 adet yeni köprü ve kavşakta çevre düzenlemesi yaptık. Çocuklarımız için kent genelinde 1.500 çocuk oyun grubu kurduk. Kocaeli halkının sağlıklı kalması için inşa ettiğimiz 111 adet yeni parka 500’ün üzerinde spor aleti yerleştirdik. Bu gibi parklarda ve alanlarda engelli vatandaşlarımızın kullanımına yönelik 31 adet özel olarak dizayn edilmiş parkı hizmete sunduk” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZLA HER FIRSATTA BİR ARAYA GELİYORUZ”

Millete hizmet yolunda her fırsatı değerlendirdiklerini, ulaşımdan altyapıya, üst yapıdan gençlik ve sosyal başta olmak üzere birçok proje ürettiklerini de söyleyen Başkan Büyükakın, “Kocaelili ve Gebzeli hemşehrilerimizin bize verdiği emaneti hakkıyla yerine getirmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla her fırsatta bir araya geliyor, varsa dertleriyle yakından ilgileniyor hasbihal ediyoruz” şeklinde konuştu. Tatlıkuyu Vadisinin 2. Etabı’nın Gebzeli ve bölgede yaşayan hemşehrilerimizin hizmetinde olduğunu da dile getiren Başkan Büyükakın, “Milletimizle gönül bağımızı daha da güçlendirerek hizmetkârı olduğumuz halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku