KOCAELİ HABERLERİ:
Başkan Büyükakın, İlimtepe 1. Etabı kendi kullandığı araçla test etti

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez ilçesinde Yeni Yalı Mahallesinden başlayarak İlimtepe Mahallesine giden 5,2 kilometrelik yolun tamamlanarak hizmette giren 1. etabını kendi kullandığı araçla test etti. Yeni yoldan kendi kullandığı araçla geçen Başkan Büyükakın, “Varlık sebebimiz şehrimizdeki insanların mutluluğu” dedi.

“İLİMTEPE’YE ALTERNATİF BAĞLANTI YOLU OLACAK”

Başkan Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün de eşlik ettiği sürüşte yaptığı açıklamada, Kocaeli’de yaşayan insanların mutluluğunu önemsediğini söyledi. Projenin, uzun zamandır Körfez ilçesinde beklendiğini belirten Başkan Büyükakın, “Yıllarca konuşuldu, yapılsın istendi. Yaz aylarında bunun devamının ihalesini yapar, inşaatına başlarız. İlimtepe’ye alternatif bağlantı yolu olacak. Yaklaşık 1 kilometrenin üzerinde bir yol yapıldı. Otoyolun geçişi sağlandı.” dedi.

“VARLIK SEBEBİMİZ İNSANIMIZIN MUTLULUĞU”

Başkan Büyükakın, yapılan aksın önemine değinerek, yolun hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki trafiğin rahatlayacağını belirtti. Kocaeli halkının güzel hizmetleri hak ettiğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Bizde onlar en güzelini elde etsinler, daha iyi standartlarda yaşasınlar, mutlu olsunlar diye elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü varlık sebebimiz şehrimizdeki insanların mutluluğu. İnşallah hayır olsun.” şeklinde konuştu.

İLİMTEPE 1. ETAP HİZMETE GİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Körfez ilçesinde Yeni Yalı Mahallesinden başlayarak İlimtepe Mahallesine giden 5,2 kilometrelik yolun 1. etabı tamamlanarak hizmete girdi. 19 metre genişliğinde, 128,7 metre uzunluğunda otoyol geçiş köprüsü ve bağlantı yollarının asfaltlaması ve yol çizgileri tamamlandı.

1.120 METRE DUBLE YOL

Körfez Yeniyalı Mahallesi’nden başlayan ve İlimtepe Mahallesi’ne giden 5,2 kilometrelik yolun 1. etabı kapsamında yapılan çalışmalarda otoyol geçiş köprüsü için 90 adet temel kazığı çakıldı. 45 adet kiriş monte edilen 19 metre genişliğinde, 128,7 metre uzunluğunda otoyol geçiş köprüsünün yanı sıra 1.120 metre duble yol, içme suyu, atık su ve yağmursuyu hatları, dere ıslah çalışmaları tretuvar ve parke yapımı çalışmaları yapıldı. 670 metre uzunluğunda yaya korkuluğu ile 970 metre uzunluğunda oto korkuluk imalatı tamamlandı.

128 METRE OTOYOL GEÇİŞ KÖPRÜSÜ

İlimtepe yolu 1. etap çalışmaları kapsamında, yolun güneyden kuzeye doğru geçebilmesi için 128,7 metre açıklığa sahip bir adet geçiş köprüsü yapıldı. 

Anadolu Döküm Kavşağından başlayan yol, TEM üzerinden otoyol geçiş köprüsü ile geçilerek Yunus Emre Caddesi’ne bağlanıyor. İlimtepe yolu 1. etap çalışmaları kapsamında, bin 120 metre uzunlukta duble yol, 800 metre dere ıslahı ve geçiş menfezleri de yapıldı.

ULAŞIM RAHATLAYACAK

İlimtepe Bağlantı Yolu 1. Etap Projesi, Körfez’in trafik akışını düzenli ve güvenli hale getirecek. Buna göre D-100 Yeni Yalı Mahallesi’nden başlayan yol, Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim Mahallelerinden geçecek. D-100 Karayolu ile İlimtepe Konutları arasında kuzey-güney yönlü bağlantı sağlayacak dört şeritli yolun sonraki etaplarının da tamamlanmasıyla Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sevindikli çıkışının D-100 Karayolu ile olan bağlantıları sağlanacak.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku