KOCAELİ HABERLERİ:
'Artık Otobüs Kazaları Olmasın' Toplantısı Yapıldı

Büyük  can ve mal kayıplarına sebebiyet veren  otobüs kazalarının önlenmesi, otobüslerle yapılan şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanması ve bunun sürdürülebilir olması için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla düzenlenen “Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik DeğerIendirme” toplantısı Kocaeli  Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Karamürsel Alp toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kocaeli  Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Fikret Ergüven, Ulaşım Park Genel Müdürü Salih Kumbar, Kocaeli Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ateş, Kocaeli  Servis Araçları Odası Başkanı Ahmet Taşçı ve çok sayıda Otobüs Seyahat Firması Yetkilileri katıldı.

Kocaeli  Hüseyin Aksoy toplantıda konuşmada; “Değerli katılımcılar, İçişleri Bakanlığımızca Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi uyulamaya konulmuş trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurlarının yaptığı kural hatalarının ve ihlallerinin önlenmesi bakımından önemli çalışmalar ortaya konmuş ve gerek yaralamalı, gerek maddi hasarlı ve gerekse ölümlü kazaların azaltılmasında da çok önemli mesafeler alınmıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüzün ve Jandarma birimlerimizin trafikle ilgili çeşitli çalışmaları var. Geçen yıl toplamda 3 bin 675 kaza, 30 ölü ve 5 bin 75 yaralı var. Bunların içerisinde otobüslerin karıştığı kaza sayısı 210 ve ölü sayısı 2 olarak karşımıza çıkıyor. 2020 yılı içerisinde de ölümlü bir otobüs trafik kazamız yok. Temennimiz bu kazaları en asgariye indirebilmektir.

Toplantımızın Temel Amacı Otobüslerimizin Karıştığı Kazaların En Asgariye İndirilmesi Ve Trafik Mevzuatımızda Bakanlığımızın Genelgelerinde Ortaya Konan Düzenlemelere Herkesin Uymasıdır

Hepinizin bildiği gibi İçişleri Bakanlığımız trafikte görevli olan polis ve jandarmanın dışındaki bütün polis ve jandarma personeline de ihlal edilen 3 suç türünde ceza tutanağı tutma yetkisi verdi ve geçtiğimiz yıl Kocaeli’de toplamda 5 bin 902 sürücüye bu 3 ayrı suçtan dolayı 1 milyon 49 bin  259 liralık bir para cezası kesildi. Bu anlamda özellikle kazlarda da bu çalışmalar neticesinde önemli ölçüde bir iyileşmeyi görmekteyiz. İçişleri Bakanlığımızın bugünkü talimatı gereği, illerde Valilerimizin Başkanlığında, ilçelerimizde de Kaymakam arkadaşlarımızın başkanlığında toplantı düzenlenerek, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirlerle ilgili çalışmalar yapılacak. Toplantımızın temel amacı otobüslerimizin karıştığı kazaların en asgariye indirilmesi ve trafik mevzuatımızda Bakanlığımızın genelgelerinde ortaya konan düzenlemelere herkesin uymasıdır. Bu konuları hepimiz biliyoruz, ama bizler bir kez daha sizlerle paylaşarak, bu konularda daha duyarlı hale gelmeyi özellikle sizlerden istiyoruz. dedi ve  kazasız günler dileğinde bulunarak,  katılım sağlayan herkese teşekkür etti ve toplantının hayırlı olmasını diledi. 

Toplantı; İl Emniyet Müdürlüğünün sunumunun ardından, konu ile ilgili sorular cevaplandırıldı.

Haber : Büşra GÜNAYDIN

            21.02.2020

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku