Kategoriler

Gazeteci İsmail Kahraman'ı isyan ettiren çevre katliamı!

Gebze Gazetesi Kurucusu, Gazeteci, Araştırmacı-Yazar İsmail Kahraman, kendi doğum yeri olan Giresun Espiye İlçesi sınırları içinde bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesinin Peri bacaları olarak anılan Kızılkaya maden dağlarındaki binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunan yerin iş makinaları ile tahrip edilmesine sert tepki gösterdi. Kahraman bu çevre katliamı için:" Yazık çok yazık. İş makinaları tarafından yok edilmesine neden olanların bir kez daha kamuoyu ve tarih önünde vicdanlarına sesleniyor, bu katliamı durdurmalarını bekliyoruz. çevre katliamına neden olanları ve susanları tarih ve kamuoyu affetmeyecek ve vicdanlarda mahkum olacaklardır" dedi.

Gebze Gazetesi Kurucusu, Gazeteci, Araştırmacı-Yazar İsmail Kahraman, kendi doğum yeri olan Giresun Espiye İlçesi sınırları içinde bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesinin Peri bacaları olarak anılan Kızılkaya maden dağlarındaki binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunan yerin iş makinaları ile tahrip edilmesine sert tepki gösterdi. Kahraman doğum yeri olan bölgedeki çevre katliamını kendisi görüntüledi ve oldukça üzgün bir ifadeyle çektiği görüntülerin yanında şu notları düştü:

"Çevre Katliamına Sepep Olanların Vicdanlarına sesleniyorum!
Giresun Espiye Kızılkaya Maden Dağlarındaki Tarih Doğa ve çevre katliamını durdurun!

Kızılkaya Maden dağlarında binlerce kişin tepkisine rağmen büyük bir tarih doğa ve çevre katliamı yapılıyor. Basın ve kamuoyunda Doğu Karadeniz bölgesinin Peri bacaları olarak anılan maden dağlarındaki binlerce yıllık tarihi geçmiş doğal likapa bitkisi olarak bilinen yöreye özgü endemik dal çileğinin iş makinaları tarafında yok edilmesine neden olanların bir kez daha kamuoyu ve tarih önünde vicdanlarına sesleniyor, bu katliamı durdurmalarını bekliyoruz.

Dünya İklim Zirvesinin Toplandığı Günde katliam
Amerika’da dünya İklim zirvesinin toplandığı bir günde 550 yıllık arşiv belgelerinde Trabzon vilayetine bağlı Bayramoğlu nahiyesi olarak bilinen Soğukpınar Beldesinde yaşayan binlerce insanın hayat kaynağı olan içme suları ve su kaynaklarını yok edecek yağmur bulutlarının maden asiti olarak insanların üstüne zehir olarak yağacağı Kızılkaya’daki çevre katliamı ile ilgili çocukluk yılları bu bölgede geçmiş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan verilen sürekli basın kartına sahip, 45 yıllık gazeteci ve dünyanın 80 ülkesini gezip tarih kültür ve doğa belgeselleri çeken belgeselci olarak kamuoyu adına başta Çevre ve Şehircilik Bakanı olmak üzere tüm ilgili ve yetkilileri göreve davete ederek, bu bölge ile ilgili bilgi verip kamuoyunu aydınlatmasını istiyorum.
Başta çevre ve doğayı kendilerinden emanet aldığımız torunlarımız olmak üzere çevre katliamına neden olanları ve susanları tarih ve kamuoyu affetmeyecek ve vicdanlarda mahkum olacaklardır."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
81 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
52 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
59 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
50 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
24 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
77 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
30 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
32 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
33 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti