GÜNDEM:
Vali Aksoy, Kocaeli'den ayrıldı

Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, şehit ailesi yakınları ve valilik çalışanları katıldı. 


Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği üzere 29 Haziran 2017 tarihinde Kocaeli Valiliğinde göreve başlamış yine göreve başladığım ilk gün bizleri burada karşılayan arkadaşlara kısa da olsa buradan hitap etme fırsatı bulmuştum. Son kararname ile Aydın Valiliği görevine atandım ve Aydın Valiliği görevine de başlamak üzere de bugün burasıyla ilişiğimi kestim, yarın da bir aksilik olmadığı taktirde Aydın’a geçerek oradaki görevimize başlayacağız. 

Pandemi süreci içerisindeyiz riskler oldukça fazla bu bakımdan veda yemekleri uğurlamaları hiç yapmama noktasında bir fikir oluşmuştu bende ancak bazı kurumlarımız çok ısrarla küçük küçük de olsa bunları yapalım dediler. Biz de bazı kurumlarla birlikte veda programları yapmak durumunda kaldık. Özellikle Pandemi sürecinde bir risk oluşturmama adına bu yöntemi tercih ettik umarım bu yönüyle de burada bizi uğurlamak isteyen ama bu fırsatı onlara veremediğimiz kişilerde hoşgörüyle karşılar. Çünkü bu süreçte bir çok kişiyle birlikte belirli hukuklar oluştu, herkesin belirli isteği öne çıkabiliyor ama bu noktada bizlerde bu süreçte istekleri uygun görmeyerek bu yöntemi ortaya koyduk.

Kocaeli’de Kurumlar Arasında Güzel Bir Ahenk ve Güzel Bir Diyalog Var

Değerli arkadaşlar Kocaeli de eşimin trafik kazası geçirmesi ve kolumun çatlaması gibi iki husus haricinde çok güzel günlerimiz ve çok güzel çalışmalarımız oldu. Bu güzel çalışmalar neticesinde de kurumlarımız arasında güzel bir ahenk güzel bir işbirliğiyle çalışmalarımızı ortaya koyduk. Kocaeli’de çok güzel bir ahenk var, kurumlar arasında çok güzel bir diyalog var. Temennimiz bunun devam etmesi ve bu sürecin bu yönüyle de hizmete olumlu olarak yansımasıdır. Başta valiliğimizin koordinasyonunda olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz Üniversitelerimiz, Odalarımız, STK kuruluşlarımız ile toplumun her kesiminde işbirliği içerisinde bir çalışma anlayışı ile burada görev yaptık. İletişim anlayışını öne çıkararak bir düşünce ile burada bir görev yaptık. Her kuruma, her kurumun görüşlerine kapımız açık tuttuk onlardan mümkün olduğu kadar yararlanmaya gayret ettik. Bu çerçevede elimizden geldiğince çalışmalarımızı ortaya koyduk. Milletvekillerimizin hepsinden özellikle önceki dönemde hem Başbakan Yardımcısı hem Bakan olarak görev yapan Fikri Işık beyden her alanda destek gördük.

Bütün bu çalışmalarımızı yaparken ilçelerde bizim adımıza bu işleri yürüten çok değerli kaymakam arkadaşlarımız yoğun gayret gösterdiler. Onların çalışmalarıyla bu noktaya kadar gelindi. Valilikte özellikle Vali Yardımcıları bu konuda bana her türlü desteği verdi ve gece gündüz demeden bu süreci birlikte yönettik. 

İl Müdürlerimiz yine büyük bir özveriyle çalıştılar, STK’larımızla diyalog içerisinde olduk ve bu süreci Kocaeli’de bu noktaya kadar getirdik. Özellikle bütün çalışmalarımızda bize destek olan basınımıza da çok teşekkür ediyorum. Onlarda bizim yaptığımız faaliyetleri kamuoyuyla paylaşılmasında toplumda oluşan bazı sorunların bizlere ulaştırılmasında önemli görevler üstlendiler. Bu anlamda da basınımıza ve onların değerli temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Üç yıl olmuş zaman çabuk geçiyor. Burada da üç yıllık bir süreç içerisinde görev yapmak nasip oldu. Bu anlamda da Kocaeli’nde olmak Kocaeli’nde görev yapmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. 

Böyle Ayrıcalıklı Bir İlde de Üç Yıla Yakın Görev Yapmaktan Büyük Onur ve Mutluluk Duydum.

Kocaeli, Türkiye‘nin ekonomisinin en önemli temel taşlarının oturduğu illerden birisidir. Ekonomik verilere baktığımızda bazılarında birinci bazılarında ikinci bazılarında da üçüncü sırada yer alan bir il. Böylesine önemli bir ilin; hem il ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkı sunan çok değerli sanayicileri işadamları var. Onlara da üretimleri için istihdamları için ödedikleri vergi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Bir çok kurum ve kuruluşumuzun işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı ortaya koyduk. Kocaeli özellikle coğrafi konumu itibariyle, limanlarıyla, ulaşımda, lojistik faaliyetlerde, önemli bir il. Her özelliğiyle farklı noktalarda diğer illere göre ayrıcalığı olan bir il.  Böyle ayrıcalıklı bir ilde de ben de üç yıl gibi bir görev yapmaktan büyük onur ve mutluluk duydum. 

Kocaeli Vali Olarak Görev Yaptığım Beşinci İl

Bu anlamda bugün itibari ile Kocaeli’ndeki görevimden ayrıldım. Kocaeli benim beşinci ilim. Daha önce Muğla, Mersin, Samsun, Diyarbakır illerinde Valilik görevlerim oldu. Şimdi Kocaeli’den sonra  altıncı ilimize doğru yola çıkacağız.  Büyüklerimiz ne kadar takdir ederse Aydın Valiliği görevimizi sürdüreceğiz. Pandemi sürecinde Kocaeli en hassas illerden bir tanesiydi.  Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde gerek ürettikleri ürünler ve  ihracata dayalı özellikleri nedeniyle bir çok iş yerimiz de çalışmaya devam etti. Bunların kombinasyonu ve çalışmalarının en iyi şekilde yürütülmesi bakımından İlçelerde Kaymakam arkadaşlarımız, İlçe Sağlık Müdürlerimiz yoğun bir gayret içerisinde çalıştılar. İl Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda yoğun bir gayret içerisinde çalışmalar ortaya koydu ve Kocaeli olarak bu süreci çok iyi yönettik. Bundan sonra da yine aynı hassasiyet içinde bu sürecin devam edeceğine olan inancım tam.  Umarım ülkemizde ve dünyanın bir çok bölgesindeki ülkelerde bu süreçle ilgili çok önemli olumlu gelişmeler olur. Burada eğer bir şeyler yapıldıysa bu yapılan çalışmalarda hepinizin mutlaka katkısı vardır. Ben emeği geçen katkı sunan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allahaısmarladık.” dedi ve  herkesten helallik istedi. 

Vali Hüseyin Aksoy özveriyle çalışan Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürlerine başarı belgelerini verip, günün anısına fotoğraf çekilerek, ilimizden ayrıldı. 
 


Haber : Büşra GÜNAYDIN
                  17.06.2020

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku