GÜNDEM:
Türk Metal TİS Taslağını Gebze'de Açıkladı:  Yüzde 26.28 Zam Talebi!

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal 2019-2021 Yılı Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında 150.000 kişiyi ilgilendiren müzakerelere başlanacak toplu sözleşmelerinin TİS taslak açıklamasını bugün bölgemizde açıkladı.Tören saat 10:15'de Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

Sendikacılar Genel Başkan Yardımcılarını otel salonunun girşinde böyle beklediler.

Bu sabah Şekerpınar  Ramada Plaza Hotel’de düzenlenen  ve bölgemizden sendikanın 8 şubesinden toplam 600 sendika yöneticisi ve sendikalının katıldığı törene gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal; “ İşte Başkan İşte Sendika”, “Halil Başkan Nerede Biz Oradayız”, “Pevrul  Başkan, Genel Başkan, Sen Nerede Biz Oradayız” sloganları ile karşılandı.

“Halil Faki Erdal girişte: "Başkan Nerede Biz Oradayız”, “Pevrul  Başkan, Genel Başkan, Sen Nerede Biz Oradayız” sloganları ile karşılandı.

ERDAL: “GENEL BAŞKANIMIZIN SELAMINI GETİRDİM!”

Toplantıda kürsüye davet edilen Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, “Ankara’dan Sayın Genel  Başkanımızın selamlarını ve sevgilerini getirdim. Sizlere çok selamı var. Türk Metal olarak 2019-20121 Yılı için  isteklerimizde kesin kararlıyız” dedi ve İşveren Sendikası ile başlayacakları Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için hazırlanan taslağı açıkladı.

Halil Faki Erdal İşveren Sendikası ile başlayacakları Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için hazırlanan taslağı açıkladı.

YÜZDE 26.28 ORANINDA ZAM İSTEĞİ

Erdal tarafından bölgemizde açıklanan taslağa göre, Türk Metal Sendikası, 150 bin metal işçisini ilgilendiren ve MESS ile yapılacak toplusözleşme için hazırladığı taslakta yüzde 26 oranında zam istedi. Türk Metal Sendikası’nın hazırladığı 2019-2021 MESS Grup TİS taslağına göre, ilk 6 ay ortalama yüzde 26.28 zam, ikinci altı ay için enflasyon+1, üçüncü altı ay enflasyon+2, dördüncü altı ay sosyal haklar, enflasyon+3 talep edildi. İlk 6 ay istenilen yüzde 26.28 oranındaki zam temel olarak üç kalemden oluşuyor:

·İyileştirme: 15.55 TL'nin altındaki saatlik ücretlere 15.55 TL'yi geçmeyecek biçimde 75 kuruş. (yüzde 3.97)

·Yüzde zam: Bütün saatlik ücretlere yüzde 20 zam. (yüzde 20)

·Sosyal Haklar: Yüzde 60'ı Kurban Bayramı’nda olmak üzere sosyal haklar. (yüzde 2.31)

Teklif taslağında ikinci altı ay için enflasyon + %1, üçüncü altı ay için enflasyon + %2, dördüncü altı ay için enflasyon + %1 ve son olarak ikinci yıl sosyal haklar için enflasyon + %3 oranında zam talebinde bulunuldu.

İşte 2019 Teklif Taslağımızda Yer Alan Yeni İdari Talepler:

  1. Eş İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Üyelerin  büyük memnuniyet duyduğu, yaygın biçimde yararlandığı ve aslında reel olarak önemli maddi kazanç anlamına gelen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı eşi kapsayacak biçimde yaygınlaştırmak istiyoruz. Gözümüz arkada kalmasın, içimiz rahat olsun deniliyor.
  2. Dini Bayramlarda Çalışmalarda 4 yevmiye: Dini bayramlar, bütün ailenin bir araya geldiği, eşin dostun buluştuğu özel günlerdir. Bu özel günlerde çalışmak, gerçekten büyük özveri anlamına gelir. Bu fedakârlığın karşılığı olarak dini bayramlardaki mesailerimiz için %100 olan zammın %200’e çıkarılmasını isteniyor.
  3. Gece Çalışmalarına Zam: Gece çalışmanın, gündüz çalışmaya göre daha yıpratıcı olduğu, insan bünyesini zorladığı bilimsel bir gerçek… Bu yüzden, gece çalışmanın verdiği zararın kısmen tazmin edilmesi için, gece çalışma saatlik ücret zammının %15’e yükseltilmesi isteniyor.
  4. Anaokulu Yardımı: Anaokulu, okul öncesi eğitimin en önemli parçası… Çocukların sosyalleşmesi, okula hazırlanması için en gerekli aşama… Bu nedenle, anaokul çağına gelen çocuklarımızın maddi engeller yüzünden bu önemli hizmetten mahrum kalması istenmiyor.
  5. Okuyan Üyemize Öğrenim Yardımı: Yaşam boyu öğrenim ilkesini savunan Türk Metal, bütün üyelerinin her aşamadaki öğrenimini destekliyor. Öğrenimini sürdüren üyelerine de sözleşme kapsamında öğrenim yardımı talep ediliyor.
  6. Kadın İşçiler Kurulu: Kadın işçilerin işyerinde maruz kaldığı her türlü ayrımcılığın, şiddetin ve tacizin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını ve kadınların kendi sorunlarına sahip çıkması için Kadın İşçiler Kurulu oluşturulması isteniyor. ILO Sözleşmelerinde somutlaşan evrensel değerlerin hayata geçirilmesi isteniyor.
  7. İşe Giriş Ücreti: İmza tarihinden sonra işe giren bir işçinin Türk Metal’e üye olmasıyla birlikte ücretine asgari ücretin %10’u oranında zam yapılması talep ediliyor.

 

Haber ve Fotoğraflar: YILMAZ IŞIK

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal'ın sözleri sık sık " İşte Başkan İşte Sendika" sloganları ile kesildi.

Toplantıda bölgemizdeki fabrikalarda çok sayıda  işyeri baştemsilcisi ve üyeler hazır bulundu.

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku