GÜNDEM:
Tarhan: ' Test Tanı Merkezi'niin akıbeti nedir?

Dünya çapında etkisi devam eden Covid-19 pandemisi ile mücadelede test yapmanın etkisi büyüktür. Gebze’de faaliyet gösteren Test Tanı Merkezi daha önce de testlerden para alındığı iddialarıyla gündeme gelmiştir. Bugün itibariyle ise Test Tanı Merkezinin işleyişi ve geleceği tartışma konusu edilmektedir. İddia edildiği gibi Merkezin Gebze’deki çalışmalarını durdurarak Sabiha Gökçen Havaalanına taşındığı doğru mudur? Gebze’deki sanayi tesislerinde çalışan vatandaşların test ihtiyacı dikkate alındığında bu hususun bir an önce açıklığa kavuşturulması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir.”

Test Tanı Merkezi Ne Kadar Verimli?     

 

Test Tanı Merkezinin eksik kapasiteyle çalıştığı iddialarına işaret eden Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Günde 5000 adet test yapma vaadiyle yola çıkan Test Tanı Merkezinde bu güne kadar kaç kişiye test yapılmıştır? Yapılan test sayısının beklentilerin altında kaldığına yönelik eleştiriler hakkında ne söylenebilir? Ayrıca yetkililer yapılan test sayısı, testlerden kaç tanesinin pozitif çıktığı ve testlerin firmalara göre dağılımı gibi önemli hususlarda Gebze ve Kocaeli kamuoyuna ne zaman bilgi verecek? Bu bağlamda pozitif vakaların toplam test sayısına oranıyla, tespit edilmiş vakaların belli firmalar ve iş kollarında yoğunlaşıp yoğunlaşmadığı meselesi merakla takip edilmektedir. Son olarak denetime dikkat çekmek gerekir. Testlerin yapılması ve nakledilmesi süreci Sağlık Bakanlığınca hangi aralıkla denetlenmektedir? Bahsi geçen denetimler kapsamında test yaptırmaya gelen vatandaşlar arasında test yapım sürecinde bulaş riskini azaltmak için hangi tedbirler alınmıştır?”   

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku