GÜNDEM:
Tahir Başkan'ın Metro hamlesi ilk neticesini verdi: Metro hareketlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl  hayata geçirilen olan Gebze-Darıca Metro Projesinde yeniden çalışma hareketliliği hız kazandı.

12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik Gebze-Darıca  Metro projesinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın tasarrufu ile  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na  devri sonrası metro inşa çalışmalarında hareketliliğin başlaması  bölgemizde oldukça sevindirici bulundu.

BAKANLIK ÇALIŞMALARI DAHA DA HIZLANDIRACAK

Projenin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın aldığı kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na geçmesi ile hızlanan çalışmaların daha da hız kazanacağı belirtilirken, Gebze-Darıca arasıındaki şantiye noktalarındaki iş makinaları da yeniden tempolu ve hummalı kazı çalışmalarına başlamış durumda.

Bu kapsamda Projenin önemli bir ayağı ve istasyon noktası olan Gebze Cumhuriyet Meydanı'ndaki çalışmalar da arttı.

TOPLAM 15.6 KM.LİK METRO PROJESİNDE 12 İSTASYON BULUNACAK

Gebze Metrosu'nun bakanlıkça tamamlanmasının ardından proje 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapılabilecek.  Gebze-Darıca-OSB’ler arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı çalışmasının tamamlanmasıyla gidiş -dönüş toplam 32 kilometrelik bir güzergah hayata geçmiş olacak. Güzergâhın yüzde 94’lük kısmı yerin altından işleyecek olmasıyla birlikte Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanabilecek.  YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku