GÜNDEM:
Metal İşkolunda grev rüzgarları

Metal işkolunda, 200 işyerinde 130 bin işçi adına uzun süredir sürdürülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde; patron sendikası MESS'in dayatmaları nedeniyle anlaşma sağlanamadı. 4 ayı aşkın süredir devam eden görüşmelerden işçi lehine sonuç çıkmaması üzerine; Türk Metal Sendikası dün itibariyle grev kararı aldığını duyurdu. Birleşik Metal-iş Sendikası ise 19 Ocak Pazar günü (Yarın)  Gebze'de yapacağı mitingle grev kararını ilan edecek. Patronların dayatmaları nedeniyle tıkanan görüşmeler sonrası metal işçileri grev hazırlıklarına başladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan şunları söyledi: "Şimdi, Ford Otosan, Kalibre Boru, Çelik Halat, Kroman Çelik, Yücel Boru, Sarkuysan, Federal Mogul gibi onlarca işyerinde çalışan, yüzlerce metal işçisi ekmeğini büyütmek, haklarını korumak için greve hazırlanmaktadır. Biliyoruz ki; bu süreç sadece sendikalı metal işçileri için değil, sendikasız işyerlerinde çalışan işçiler için de belirleyicidir. Sendikasız işyerlerinde de patronlar, MESS'ten çıkan rakama göre işçilere zam vermektedir. Metal işçisinin aldığı her zam, koruduğu yada elde ettiği her yeni hak tüm işçilere emsal olacaktır. Tam da o nedenle bu sözleşme sadece metal işçisinin değil, tüm Kocaelili işçilerin sözleşmesidir. Metal işçisi kazanırsa tüm Kocaelili işçiler kazanır.

Bu gerçekten hareket eden, işçilerin gerçek partisi olan Partimiz, 19 Ocak Pazar günü MESS'in dayatmalarına karşı Gebze'de Birleşik Metal-iş Sendikası'nın çağrısıyla yapılacak mitingte metal işçileri ile yan yana, omuz omuza olacaktır. Bu mitinge katılmayı, aynı zamanda da mitinge Kocaelili işçilerin katılımını artırmayı görev bilen partimiz; örgütlü olduğu tüm ilçelerde başta metal fabrikaları olmak üzere, işçi durakları ve emekçilerin yaşadığı mahallelerde çıkardığı çağrı el ilanları ile emekçileri bu mitinge davet etmektedir. Çünkü biliyoruz ki; ancak ve ancak birleşe, birleşe kazanacağız.

Gün dayanışmayı büyütme, metal işçileri ile yan yana olma günüdür! Bu anlayışla, Emek Partisi olarak 19 Ocak pazar günü Gebze Kent Meydanı'nda yapılacak mitingteki yerimizi alacağız. Tüm emekçileri de bu mitingi sahiplenmeye, metal işçilerine destek vermeye çağırıyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku