GÜNDEM:
MARİMDER toplantısına yoğun katılım 

    Genel Merkezi Gebze’de bulunan ve Marmara Bölgesinin 11 ili ve 250 ilçesinde teşkilâtlanmış olan MARİMDER (Marmara Müteahhitleri ve İş Adamları Derneği) 08 Aralık Pazar günü Tuzla Medical Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantıya oldukça yoğun bir katılım ve ilgi gözlendi.  Dernek üyelerinin ve katılımcı kurum yetkililerinin tanışma ve istişare toplantısı olarak gerçekleşen bu önemli buluşmaya

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil YAMAN, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Hasan Aslan ve İnşaat Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bülent AKBAŞ, TSE Başkanı Hüseyin TAŞAN, 
Göç İdaresi Kocaeli İl Müdürü Mehmet ERKOÇ, Türk-Arap Ortak Akıl Platformu Genel Başkanı Dr.Muhammed ADİL, Dünya Ticaret Birliği Başkanı Mirze ŞİMŞEK, Dünya Ticaret Konseyi Başkanı Aziz ŞAHİN, VOX Genel Müdürü Evren İSPİR, Güneş Enerji Sistemleri Genel Müdürü Metin ŞENER, KalbiSelim Derneği Gnl.Bşk. Osman İPEKÇİOĞLU ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile dernek üyesi 100 ün üzerindeki sanayici, müteahhit ve işadamlarının katıldı.

GEBZE BÖLGESİ DE MASAYA YATIRILDI

    Toplantıda Gebze’nin, Ülkemizin adeta bir sanayi ve ticaret üssünün olduğu, bu bölgede çok ciddi endüstriyel ve sanayi yatırımlarının yapıldığı, bu çalışmalar ile ciddi bir ticari ve sınai tecrübe elde edildiği, söz konusu çalışmaların yine bölgede bulunan Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, TÜSSİDE, Türk Standartları Enstitüsü ve Silikon Vadisi ile desteklenerek iş deneyim ve tecrübelerinin bilimsel çalışmaların da katkılarıyla, üretilecek mal ve hizmetlerin başta yakın coğrafyamız olmak üzere, Afrika ve Asya pazarlarına arz edilebileceği, bu sonucun elde edilebilmesi için ilgili tarafların birbirine azami seviyede yardımcı olmalarının gerekliliği istişare edildi.

    Toplantıda, ayrıca, Gebze’nin deprem bölgesinde bulunduğu, olabilecek depremin yıkıcı etkilerinin en az zararla aşılabilmesi için ülkemizde deprem konusunda sürdürülebilir bir eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin gerekli olduğu, çok kapsamlı bütünleşmiş eğitim ve araştırma çalışmalarına ihtiyaç olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanlığı ile ortak projeler üzerinde birlikte çalışılacağı belirtildi.

    Sınai ve endüstriyel ürünlerin dış pazarlara arz edilmesi yönünde yurt içinde ve yurt dışındaki ticari faaliyetlerin yakından takib edileceği konusunda Dünya Ticaret Birliği ve Dünya Konseyi Başkanlarının, yatırımcılara her konuda yardımcı olacakları ifade edildi.

    MARİMDER  Başkanı GEDİKOĞLU: "ÜYELERİMİZ İÇİN  ATILIM YAPACAĞIZ!"

    MARİMDER Genel Başkanı Zeki GEDİKOĞLU yaptığı konuşmada, Derneğin bugüne kadar pek çok yurt içi ve yurt dışı iş seyahatleri düzenleyip üyelerine iş alanları açmaya, yatırım alan, araç, imkan ve fırsatları araştırılıp, üyelerinin karşılıklı istifadelerine sunmaya çalıştığını ve bu faaliyetlerin devam ettirileceğini ifade etti. 

MARİMDER ile GTÜ arasında protokol mutabakatı sağlandı

    Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bülent AKBAŞ, ayrıca, MARTEST adını verdikleri bir taslak proje ile deprem risklerinin azaltılmasına yönelik olarak yapı mühendisliği test merkezine ihtiyaç olduğunu, gayrimenkul ve inşaat alanlarında katma değer oluşturan üreticilerin gerek ürün testleri için deprem benzetim laboratuarları gerekse riskleri azaltıcı bilgi sağlayan kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu konuda MARİMDER ile GTÜ tarafların çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra yakın bir gelecekte işbirliği yapılmak üzere protokol imzalanacağı hususunda mutabakat sağlandı.


MARİMDER’in Kuruluş Gayesi ve Faaliyetleri

Derneğin kuruluş gāyesi, İşbirliği ve koordinasyon sağlamak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışındaki üyeleri arasında sosyal, kültürel, ticāri ve ekonomik bağların kurulup güçlenmesine ve bu bağların gelecek kuşaklara aktarılmasına zemin hazırlamak, Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak,

Sayılan amaçların gerçekleşmesi için gerek kendi bünyesinde ve gerekse çeşitli uzman ve bilimsel çalışmalar üreten kuruluşlarla işbirliği yaparak projeler geliştirmek, üyesi olan girişimcilerin iş ahlâkına uygun faaliyet göstermeleri yönünde çaba sarf etmek,

Globalleşme sürecinde Ülkemiz ekonomisinin rekābet gücünün arttırılmasında rol almak, toplumsal barış ve uzlaşma içinde bölgesel ve sektörel potansiyel gücün en verimli şekilde kullanılması istikāmetinde çalışmalarda bulunmak,

Çeşitli iş kollarındaki müteahhit, sanayici ve iş adamlarının maruz kaldıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak ve bu yönde etüdler yapmak,

Bu çalışmalardaki tecrübe, ortak akıl ve entelektüel bilgi birikiminin meyvesi olacak
görüş ve perspektifin iş dünyası adına ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamuoyuna sunmak,

Anayasa ve kanunlar muvācehesinde Türkiye’nin ve Türk toplumunun demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınma hamlelerinde, üyelerimiz olan müteahhit, sanayici ve iş adamlarının çok yönlü olarak ticāri, endüstriyel, ekonomik, sosyal, eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla teknoloji, sermāye, tecrübe, fikir ve bilgi alış-verişini sağlayarak daha yukarı seviyeye çıkarmaktır.

Daha pek çok rüyası ve hayali olan MARİMDER bugüne kadar pek çok yurt içi ve yurt dışı iş seyahatleri düzenleyip üyelerine iş alanları açmaya, yatırım alan, araç, imkan ve fırsatları araştırıp, üyelerinin karşılıklı istifadelerine sunmaya çalışmaya gayret etmektedir.

Bu amaçların gerçekleştirilmesi için MARİMDER’in her alanda desteklenmesine devam edilmesini, elimizin daha sıkı tutulmasını rica ve talep ediyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku