GÜNDEM:
Koruyucu Aileler Beştepe'de toplandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen programa;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra, Zümrüt Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eşi Hamdiye Soylu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Muğla Valisi Esengül Civelek, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve diğer illerin vali eşleri ve koruyucu aileler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Emine Erdoğan  etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bir çocuğa aile olarak sergilediğiniz bu erdemli tutum ile kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu gösteriyorsunuz. Anne ve baba olmanın biyolojik sebeplerle değil, merhametle başladığını yaşayarak anlatıyorsunuz. Sizlere tüm insanlık adına şükranlarımı sunuyorum. Çocukluğun, son nefese kadar hayatın her evresini belirleyen bir dönemdir.  Çocuklara hak ettikleri güzel günleri vermenin ve yaşadıkları zorlukları unutturmak herkesin görevidir.

Gönül ister ki hiçbir çocuğumuz ailesinin yanından ayrılmasın. Fakat bazen çeşitli sebeplerle aileler ne yazık ki dağılıyor. İşte o zaman devletimiz en kıymetlimiz olan çocuklara kol kanat geriyor. Onları ev ortamına en yakın çocuk evlerinde muhafaza ediyor ve eğitimden, giyim kuşama tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor. Bugün devletimizin şefkatli kollarında yetişmiş ve hukuk, tıp, sanat, spor gibi farklı meslek gruplarında üstün başarılar kazanmış evlatlarımız var. Onlar medarı iftiharımızdır.

“GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ İLE KORUYUCU AİLE HİZMETİ DAHA ETKİN HÂLE GELDİ”

2002 yılında koruyucu aile yanında kalan çocuk sayımız yalnızca 515'ti. ‘Devletimizin imkânları, gönlü güzel insanların iş birliğiyle buluşursa, çocuklarımız daha mutlu yetişir’ dedik. Bu inançla, 2012'de valilerimizin eşleriyle başlattığımız Gönül Elçileri Projesi ile koruyucu aile hizmeti daha etkin bir hâle geldi. Çok şükür. Büyük bir mutlulukla ifade etmek istiyorum ki, bugün itibarıyla 6 bin 29 ailemizin yanında tam 7 bin 330 çocuğumuzun bakımı sağlanmaktadır. Sadece 2019 yılında Türkiye genelinde 1272 koruyucu aile yanına 1563 çocuk yerleştirildi. Allah'a hamd olsun. Yeri gelmişken bir konunun daha altını önemle çizmek istiyorum. Koruyucu ailelerimizin yanında kalan evlatlarımızdan 735'i engelli çocuklarımızdır. Bu çocuklarımız arasında ağır engelli yavrularımız da var. Sizler bilhassa onların izini sürdünüz, onlara talip oldunuz. Kanatları kırık kalsın istemediniz, bu narin çiçekleri himayenize aldınız. Rabbim sizlerden iki cihanda razı olsun.”

Vatandaşların koruyucu aile olmak istediklerini fakat çocukların bakımlarını maddi olarak karşılayamayacaklarından endişe ettiklerini ifade eden Emine Erdoğan: “Devletimiz çocuklarımızın bakımları için ailelere aylık olarak maddi destek sağlıyor. Engelli çocuklarımızın bakımlarında bu destek yüzde elli oranında artırılıyor. Öğrenim ve sağlık masrafları yine devletimiz tarafından karşılanıyor. Ayrıca koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın, talepleri olursa Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası da yapılıyor. Koruyucu Aile Sistemi’ne 25-65 yaş arasında, en az ilkokul mezunu, evli ya da bekâr herkesin başvurabilir.

“Dünya Üzerinde Bir Çocuğun Büyümesini İzlemekten Daha Eşsiz Bir Manzara Yok”

Hâlihazırda koruyucu aile olan dostlarımız, bilhassa sizlerden rica ediyorum; yaşadığınız bu ulvi deneyimi tüm çevrenizle paylaşın. Çocuk denen cevheri işlemekle manevi dünyanızda doğan güneşten bahsedin. Dünya üzerinde bir çocuğun büyümesini izlemekten daha eşsiz bir manzara var mı? O nedenle tecrübelerinizi anlatın ki, herkes bu manzaradan nasibini alabilsin.” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yaklaşıldığını hatırlatarak, böyle günlerde kadınların toplumsal dönüşümdeki öncü rolünün altını çizen Emine Erdoğan: "Kadınlar fıtri özellikleriyle yaraları daha iyi sarıyor ve daha çabuk iyileştiriyorlar. Bakın, koruyucu aile sisteminin bu kadar etkin hâle gelmesinde en büyük neden yine kadınlarımızdır. Yani projemizin lokomotifi kadın yüreğidir. Tabi bu süreçte babalığı, yüreği yaralı çocuklarımızdan esirgemeyen beyefendilere de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarımızı koruyor, bir dağ gibi arkalarında duruyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun.

“Sayısı Gittikçe Artan Koruyucu Ailelerin Önümüzdeki Günlerde Katlanarak Çoğalacağına İnanıyorum”

Sayısı gittikçe artan koruyucu ailelerin, önümüzdeki günlerde katlanarak çoğalacağına olan inancım tam ve vali eşlerinin gayretinin bu noktada son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Vali eşlerinin teşviki ve yol göstericiliğinin, bulundukları şehri "şefkat yurdu" yapacaktır.  Bu doğrultuda düzenlenen Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı'nın hizmetlerin en iyi şekilde yapılmasına olumlu katkılar sağlayacaktır.” diyen Emine Erdoğan, programa katılım sağlayan herkese katkılarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmasının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan'a tablo takdiminde bulundu.

HABER: Büşra GÜNAYDIN

                     27.02.2020

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku