GÜNDEM:
Kocaeli Turizm Çalıştayı tamamlandı

8-9 Ekim 2019 Tarihlerinde Yapılan “Kocaeli Turizm Çalıştayı” Tamamlandı

Kocaeli’nin turizm çeşitliliğini değerlendirmek, turizm kaynaklarımızın daha etkin nasıl kullanılabileceğini ele almak, farklı kesimler arası ortaklık ve iş birliklerinin çerçevesini çizmek, kurumlarımızın turizme yönelik gündemlerine temel teşkil etmek amacıyla 8-9 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan “Kocaeli Turizm Çalıştayı” Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla tamamlandı.

TRYP By Wyndham otelde gerçekleştirilen programa; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri, Akademisyenler, STK Temsilcileri, ve çok sayıda davetli katıldı.

 Program; Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin çalıştay değerlendirme sunumu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna Turizm geleceği konulu sunumu ile devam etti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy kapanış programında yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, bugün bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Özellikle kentin bütün bileşenleri bir araya gelerek, ortak bir anlayış içerisinde turizmde nasıl, ne şekilde hareket edeceğimiz konusunda önemli bir çalıştay gerçekleşti. Öncelikle çalıştayda emeği geçen herkese ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. geçtiğimiz hafta çalıştay ile ilgili bir basın toplantısı yaptık. Basın toplantısı yapmamızın temel nedeni de herkesi bilgilendirmekti. Bu anlamda birçok kesimden arkadaşlarımız katılım sağlayarak bu çalışmamızı destekledi. Turizm özellikle kentin bunu sahiplenmesi ve konuşmasıyla hareketlenebilecek ve daha iyi bir noktaya taşınabilecek bir sektördür. Özellikle 2010 yılından sonra Kocaeli’de turizmde  gerçekten  önemli gelişmeler sağlandı ve bu gelişmeler belirli bir aşamaya kadar gelindi. Bunu daha ileriye nasıl taşıyabiliriz, bunula ilgili de farklı başlıklar altında bir çalışma ortaya kondu. Önümüzdeki süreçte turizmi bu başlıklar altında çalıştaydan çıkan sonuçları değerlendirerek, çalışma grupları oluşturup bunların hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalarımızı yönlendirmiş olacağız. Özellikle turizmde tesisler önemli, potansiyelimiz önemli, ama ne kadar çok potansiyeliniz olursa olsun eğer siz bu potansiyelinizi, mevcut değerlerinizi anlatamıyor ve tanıtamıyorsanız çok bir anlam ifade etmiyor. Kocaeli’nde şuanda 7 müze var. Bunların sayısı arttırılabilir ancak mevcut müzelerimizin de varlığından haberdar olabilmek ve bunların daha fazla ziyaret edilmesi konusunda eksikliklerimiz varsa bunları görme ve üzerinde çalışma yapmak durumundayız. Kesinleşmemiş olmakla birlikte yapacağımız bir çalışmayı da bu vesile ile sizlerle paylaşmak istemekteyim. Bildiğiniz üzere Atatürk ve Redif müzemiz bir de Arkeoloji ve Etnografya  müzemiz var. Atatürk ve Redif müzemizin içerisinde boş alanlarımız vardı ve bu boş alanlarımıza Arkeoloji ve Etnografya  müzemizdeki Etnografya bölümünü buraya alacağız. Atatürk Redif ve Etnografya müzemiz olacak. Arkeoloji Müzemizin de salonlarını biraz daha geliştirerek, depolarımızda teşhir edebileceğimiz objelerimizi bu müzemizde sergileyerek daha fazla müzecilikte ve turizm de öne çıkma noktasında bir çalışmamız olacak. Bunun ön yazışmalarımız Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ilettik ve onların onayı da olumlu bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Arkeoloji müzemizi yerinde daha da zenginleştireceğiz. Kent müzesi ve göç müzesi ile ilgili ön çalışmalarımız da var.

Turizm Bazen Basit Dokunuşlarla  Çok Güzel Sonuç Alabileceğimiz Bir Alandır.

 Turizmin yoğun olduğu Muğla, Mersin, Samsun ve Diyarbakır gibi illerde çalıştım. Hep farklı farklı kültürler ve farklı turizm destinasyonlarının yoğunlukta olduğu illerdi. Her ilde de belirli deneyimlere ve birikimlere sahip oldum. Dolayısıyla turizm konusu üzerinde durulması, tartışılması ve çalışılması gereken bir alan ama en önemlisi kentin turizmi konuşuyor olması, konuşmaya başlaması çok önemli aşamadır. Bu çalıştayımızın da en önemli katkılardan birisi de Kocaeli’nin bütün bireylerinin, paydaşlarının turizm konusunda fikir sahibi olması, önerilerin ortaya konması ve turizmi daha çok konuşur hale gelmesiyle önümüzdeki süreçte turizmden biraz daha fazla pay alacağız. Bir başka konuya da değinmek istiyorum. Havalimanımızın hareketlenmesi için çalışmalar yaptık. Bu konuda fazla mesafe alamadık.

 Bu Cuma Gününden İtibaren Bağdat’tan Cengiz Topel Havalimanımıza Belirli Bir Dönem 3- 4  Ay İçerisinde  Uçuşlar Planlandı.

Bunlar tabi belki medikal anlamda medikal turizme katkı sağlayacak olabilir. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.dedi ve  katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştay kapsamında soruları da cevaplayan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Engelli Turizm konusu, çalıştay kapsamı içerisinde değerlendirilmiştir. Mevcut tesislerimizin Engelli turizmine ne kadar cevap verebildiği, vermeyenler varsa bunların Engelli Turizmine dönük olarak nasıl iyileştirilebileceğini belki tartışmamız lazım. Engellilerimiz toplumumuzun ayrılmaz bir parçası ve onların tatil yapma, turizm imkanlarından yararlanma  hakları var. Bu konuda da imkanları zorlayarak bu çalışmaları ortaya koymak durumundayız. Spor Turizmi bölgemizde de belirli bir alt yapısı belirli bir ölçüde var. Futbol kulüplerinin gelip antrenman yapabilecekleri yeni sahalar ihtiyaç var. Antik tiyatro ve kültürel alanların korunması ve onların restorasyonları ve onlara fonksiyonlar yüklenmesi oldukça  önemlidir. Geçmişten bize kalan  mirasımızı korumamız ve bizden sonraki kuşaklara da aktarmamız gerekiyor. İmkanlarımız ölçüsünde büyük bir hassasiyetle bunları takip edeceğiz. Çalıştaya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi ve  soruları cevaplamasının ardından “Kocaeli Turizm Çalıştayı” toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER: Büşra GÜNAYDIN

                 09.10.2019

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku