GÜNDEM:
Kocaeli Devlet Hastanesi'nde skandal!

ACİL DOKTORU, "MR CİHAZI BOZUK, SEVK İÇİN AMBULANS ÇAĞIRIRSAK 5-6 SAATİ BULUR" DEMİŞ!

Hastayı muayene eden acil servisteki görevli doktorun hasta yakınlarına; "Hastanın sol tarafında  denge kaybı var, hissiyatını kaybediyor. Ama bizim MR cihazımız bozuk olduğu için MR'a alamıyoruz, isterseniz Seka Devlet Hastanesi’ne ya da KOÜ Tıp Fakültesi’ne çıkarabilirsiniz, eğer ambulansın sevk etmesini beklerseniz beş, altı saati bulur, eğer imkanınız varsa kendi şartlarınızla hastanızı bu hastanelerden birine götürebilirsiniz" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

HASTA TAKSİYLE  KOÜ'YE GÖTÜRÜLMÜŞ!

Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktorun sözlerine güvenerek hareket eden hasta yakınları taksiyle hastalarını Umuttepe'ye çıkardıklarını, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan muayeneden sonra MR çekilen hastanın beynine pıhtı attığını öğrenince şok olduklarını ifade ettiler.  52 yaşındaki F.T.'nin hastaneye yatışı yapılarak beş gün boyunca tedavi uygulandıktan sonra taburcu edildiği, tedavisine evinde devam edildiği bilgisine ulaşıldı.

2018’DE YAŞANANLARI HATIRLATTI

Hasta yakınlarına ulaşan Kocaeli Halk Gazetesi konuyu araştırarak hasta yakınlarının  "Taksiyle Kocaeli Devlet Hastanesi'nden Umuttepe'ye çıkardığımız annemizin öğrendik ki beynine pıhtı atmış. Eğer durumumuz olmasaydı, üniversite çıkartacak imkan bulamasaydık, belki hiçbir şeyden habersiz eve dönecektik, pıhtı attığından haberimiz olmayacaktı ve bu ciddi bir durum"  sözleriyle yaşanan skandalı anlattığı, bu kadar ciddi bir hatanın Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 2018 yılında yaşanan bir olayı, hayatını kaybeden KOÜ Mühendislik son sınıf öğrencisi Hayrettin Ömeroğlu'nu, sorumluluğu olduğu iddia edilen ve hakkında dava açılan hekimi, Kocaeli Devlet Hastanesi önünde yapılan protestolarla, hiçbir idarecinin konuşmadığı günleri hatırlattı.

HASTANIN TANSİYONU YOLDA YÜKSELMİŞ

Hasta yakınlarından cumartesi sabahı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne annelerini götürdüklerinde hastanenin yoğun olmadığı, muayenesi yapılan annelerinin tansiyonunun 18 olarak söylendiği ve hastanede en fazla yarım saat kaldıkları, annelerine herhangi bir tedavi verilmediği, doktorun hastanın bu durumda hastaneden ayrılmasında bir sakınca görmemesi, F.Y.'nin KOÜ yapılan muayenesinde tansiyonunun 20 olarak söylendiği, MR'da beynine pıhtı attığının anlaşıldığı olaylar silsilesinin KOCAELİ'de yaşanan onlarca sağlık skandalına bir yenisinin eklendiği, bu durumların defalarca tekrar etmesi kadar sorumluluğu bulunanların, sağlık idarecilerinin görevlerindeki başarısızlıkların yansıması olarak değerlendirilmektedir. 

SAĞLIK BAKANI GEREKENİ YAPMALI

Sağlık çalışanlarının tükenmişlik yaşadığı günümüzde, bu haberimizle Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin aylardır süren sessizliği kadar yaşanan birçok sorunda ciddi çözümler ortaya koyamamalarının  altında esas sebep olarak AKP'nin  sağlık politikalarındaki başarısızlıklar kadar, tarikatlar, cemaatler ve siyasetçilerin atamalara karışıp liyakat  yerine biat eksenli hareket etmelerinin olduğu söylenmektedir.

Bunca olayda doğru düzgün bir soruşturma bile yapılmadığını söyleyen Kocaeli'ler gazetemize şu değerlendirmelerde bulundu; "Kocaeli Devlet Hastanesi’ne yeni bina yaptık diye milyonlarca lira harcandı, çalışanlardan dünya kadar sigorta kesintisi yapılıyor, yaşlanıyorsunuz, devletin size bakacağı en önemli zamanda beyninize pıhtı atıyor ve karşılaşılan rezalete bakın. AKP döneminde dikkat edin torpillerin bir tanesi acil servislerde hekim olarak çalışmaz, kendi yeğenim anlatırdı inanmazdım. Çocuğu oradan oraya geçici görev bahanesiyle yollayıp durdular. Dayanamadı istifa edip özele geçti. Bana hep dayı bu sağlık müdürleri kural tanımıyor, bakanlık bürokratları aynı kafada, bak müdürlüklere hep dayısı amcası olan, bir tane sağlık yöneticisinin vatandaşın yaşadığını iddia ettiği konuda yanında göremezsin, Tabipler Odası, sendika yok, hatta hiçbir STK yok. Sağlıkta önemli olan binaların dışı janjanlı yapıp halka şirin gözükmek değil, halka kaliteli hizmet vermek. Avrupa'ya birçok arkadaşlarımız gidiyor. Hükümetin derdi muayene süresini 5 dakikaya indirmek, halk ne olduğunun farkında değil, bugün Avrupa'nın bazı ülkelerinde günde muayene edebileceğin hasta sayısını 17'yle sınırlandıranlar varken bizde ne kadar çok hasta bakarsan o kadar döner sermaye alırsın mantığıyla sağlık sisteminin içine ettiler, günde 300, 500 hasta muayene eden hekimlerin olduğu bilinirken yakında Çin bizden doktor talep ederse şaşma diye bana çok sözler söyledi. Şu yaşananları sizler gibi gazeteciler yazmazsa, benim yeğen gibi biri anlatmazsa anlamak zor, başa gelince anlaşılıyor da neye yarar!"

VALİ YAVUZ İNİSİYATİF ALMALI

Ordu'dan atanan Kocaeli'ye atanan Seddar Yavuz'un Pandemi sürecinin başlarında Ordu Valiliği yaparken ettiği sözlere tepki geldiği biliniyor. Şu anda kendisinin Kocaeli'de Vali olarak İL HIFZI SIHHA kuruluna başkanlık ettiği, sağlık teşkilatında vatandaşın zarar gördüğü, hayatını kaybettiği ve yaşanan olumsuz hadiseler karşısında ulusal basına düşen haberlerle dahi kamuoyunu aydınlatıcı açıklamaları duyulmuyor. Ancak gerek Kocaeli Halk Gazetesi'nde sağlıkla ilgili çıkan haberler hakkında ilgili kurumlardan yazılı olarak bilgi notu, açıklama istediği haberlerle ilgili kamuoyuna bilgi vermezken, kendisinin konularla ilgili bilgi sahibi olmak istemesinin yaman bir çelişki olduğu söylenmektedir.

Vali Seddar Yavuz'un Kocaeli sağlık teşkilatlarında yaşanan skandallar karşısında pasif kaldığı, bu durumun Kocaeli'deki görevine başladığı ilk zamanlardaki yapılan İl Hıfzı Sıhha Kurulu toplantısındaki Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ahmet Sarıışık'a sarf ettiği sözlerden 27 Ocak 2022 tarihine kadar yaşanan onca skandal olaydan pek etkilenmedikleri, Vali Yavuz'un 27 Ocak'taki Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'ne yaptıkları  ziyaretteki resimlere yansıyan gülen yüzlerinin halinden anlaşıldığı ifade edilmektedir.

MİLLETVEKİLLERİ DUYARLI OLMALI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda bugüne kadar yaşanan birçok skandalda adı geçen Kocaeli Devlet Hastanesinde yaşanan bu son olay tam anlamıyla bir skandal olarak nitelendirildi. 

Kocaeli'de bulunan hem devlet hem özel hastanelerinde yaşanan skandal nitelikli geçmiş olaylarda bile olayların üstünün kapatılmaya şeklinde intiba oluşturan bürokrasinin Kocaelili vatandaşların çektiği sıkıntılara karşı duyarsız kaldıkları uzunca bir zamandır iddia edilmekte ve birçok muhalefet partisi, STK, TTB, sendikalar hatta birçok basın organının bile bu durumlara kulak tıkadıkları söylenmektedir.

Bugüne kadar yaşanan bu skandal olaylarda hiçbir kurum amirinin bırakın açığa alındığı, soruşturma bile açılmadığı ön inceleme raporları tutularak soruşturmaya dahi gerek olmadığı yönünde kararlar çıkması AKP'nin bürokrasi üstündeki olumsuz etkileri olarak değerlendiriliyor.

SON 3 YILDA KAÇ ASKOM TOPLANTISI YAPILDI?

Her ay yapılan ildeki özel ve kamu hastanelerinin hepsinin yöneticileri, il sağlık müdürü, başkanlar ve yardımcıları, eğitim araştırma hastanesi yöneticilerinin katılarak yaptıkları ilin sağlığıyla ilgili olan, oluşabilecek risklerde dahil birçok kararların alındığı bu Askom adı verilen ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON toplantısının son üç senede kaç kere yapıldığını Kocaeli İl Sağlık Müdürü Jinekolog Dr. Yüksel Pehlevan, sağlıktan sorumlu vali yardımcısı Kocaeli Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey'i kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz.

BAŞHEKİM ADEM ÇAKIR,YARDIMCILARI ve 112 BAŞKANI DR.ARZU AŞI'YI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

22 Ocak 2022 Cumartesi günü, Kocaeli'de geniş bir kesim tarafından tanınan 52 yaşındaki F.T.'nin beynine pıhtı attığı olayda Kocaeli Devlet Hastanesi acil servisinde  görev yapan acil hekiminin, acil sorumlu doktorunun, başhekim yardımcısı, başhekim, 112 Başkanı, Kamu Hastaneleri Başkanı ve İl Sağlık Müdürüne Kocaelilerin merak ettiği şu soruları sormak isteriz,

-Acil servis doktoru gelen hastaya EKG çekmiş midir, kan almış mıdır, nöroloji ya da herhangi bir branş uzmanından konsültasyon istemiş midir?

- MR cihazı o saatte mi bozulmuştur? Cihazın bozulduğuna dair kendi üstlerine ya da 112 AÇM'ye yazılı ve sözlü bilgi verme zorunluluğu var mıdır?

- MR cihazının bozuk olduğu gerekçesiyle bir hasta sistolik tansiyonu 18'ken, sol tarafında güç kaybı yaşarken hastayı yanlış bilgilendirerek hastaneden kendi şartlarıyla ayrılmasına göz yummak tıbbi olarak malpraktis, hukuken CMK'a göre görevi kötüye kullanma, yanlış bilgi vererek ve acil durumdaki bir hastanın hayatını tehlikeye somakla yargılanmasını gerektirir mi?

-Acil servis o gün, o hafta ve o ay  kaç nöbet tutmuştur, tuttuğu nöbetlerde günde kaç hasta bakmıştır? Baktığı hastalardan bu şekilde davrandığı başka hastalar olmuş mudur?

- İl içindeki kamu ya da özel tüm hastanelerin sevkini 112 AÇM koordine etmekle görevliyken neden acil servis doktoru sevkin beş altı saatte ancak tamamlanacağını söylemiştir?

-Acil servislerden sürekli olarak 112 AÇM'ye yoğunluk bildirilmesindeki amaç nedir, Kocaeli'deki acil servislerde 112 ile yaşanan sorunlarda bugüne kadar 112 Başkanı ve yardımcısı kaç kere olay anında hastaneye gidip kaç olaya müdahale etmiştir? 112 Başkanı'nın sorumluluğundaki bir kurumun sevki ile ilgili bu olayda acil servis doktoru beş altı saatte sevk gerçekleşiyor derken amaç hastayı başından savmak mıdır, 112 sevklerinde yıllardır hastanelerde yaşanan ekiplerin saatlerce beklediği olaylardan çekinme sidir? Bugüne kadar 112 sevki ile ilgili sorunları kendisi dahil birçok hekimin 112 'yi arayarak bildirmişlikleri var mıdır, varsa sorunlarını 112 idarecileri çözmüşler midir?

-Olayla ilgili olarak yetkililer Kocaeli Halk Gazetesi'nin sağlıkla ilgili haberlerine karşı sessizliklerini devam mı ettireceklerdir yoksa vatandaşın yaşadığı sıkıntının başka birinin daha canının yanmaması adına önlemler alarak bu durumu kamuoyuna açıklayacaklar mıdır?

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku