GÜNDEM:
KO-MEK sağlık personeli için seferber oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentimizde koronavirüs (Covid-19) ile en önde mücadele veren sağlık çalışanları için son derece önemli bir hamle başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla, Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarını öz kaynaklarıyla üretmeye başladı. Bu kapsamda on binlerce koruyucu ekipman üretilecek.

 

KO-MEK SEFERBER OLDU

Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla hemen harekete gecen KO-MEK kurs merkezleri gece gündüz demeden çalışmalara başladı. Kurs merkezlerinde usta öğreticisinden temizlik görevlisine kadar herkes maske ve koruyucu giysilerin yapılması için çalışıyor. Bu kapsamda hemen eksikleri tedarik ederek işe başlayan KO-MEK, 100 bin maskenin üretimine başladı.

EN KISA SÜREDE TESLİM EDİLECEK

KO-MEK çalışanları, maske ve koruyucu giysileri üretmek için canla başla çalışıyor. Tüm personelin seferber olduğu üretimin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi KO-MEK ile sağlık çalışanlarına yönelik başlattığı bu anlamlı hamlesi öncesinde önemli bir karara daha imza attı. Sağlık çalışanlarının Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacağını bildirdi. Virüsün aşılmasının ardından ise yine tüm sağlık çalışanlarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kamplarında aileleriyle birlikte tatil imkânı sunulacağı açıklandı.

EN ETKİLİ ÖNLEMLERİ ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadelede ilk andan itibaren en etkili tedbirleri alan belediyeler arasında yer aldı. Büyükşehir, her gün düzenli olarak ulaşım araçlarında ve sokaklarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor.  Kurduğu kriz koordinasyon merkezi ile kentin güven ve sağlığı için mekanize ekipler oluşturdu. Bunun yanı sıra sokağa çıkma sınırlandırması getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları için ALO 153 hattını devreye aldı. Ayrıca hijyen önlemleri kapsamında su faturasını ödeyemeyen abonelerinin geçici bir süre sularının kesilmeyeceğini duyurdu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku