GÜNDEM:
İş cinayetleri araştırılsın!

EMEP'ten 'Meclis İş Cinayetlerini Gündemine Alsın' çağrısı

Emek Partisi (EMEP), AKP ve MHP milletvekillerinin 'İnşaattan düşen adamı incelemek bizim işimiz mi?', 'Her başı ağrıyana bir aspirinle mi koşturacağız?', 'Böyle basit işlerle mi uğraşacağız?' sözleriyle iş cinayetlerini araştırma komisyonu kurulması önerisini reddetmesi üzerine işçilere çağrı yapıyor.

'BİRLİK OLMAK VE HAYKIRMAK'

İşçi durakları ve fabrika önlerinde emekçilere seslenen EMEP üyeleri, hazırladıkları bildiride şunlara değindi: "Ülkemizin her yanından her gün işçilerin kaza ve ölüm haberleri geliyor. Türkiyede 2017 yılında en az 2006, 2018 yılında en az 1923 işçi iş cinayetlerinde öldü. 2019'un ilk 4 ayında ise bu sayı şimdiden en az 533 oldu. Bizleri ölüme mahkum eden bu düzen karşısında yukarıdaki sözleri utanmazca dile getirenlerden gelecek bir çözüm yok. Ulaşabileceğimiz tek çözüm birlik olmak ve yaşamak istediğimizi haykırabilmek." 

Bildirinin sonunda sosyal medya kampanyası çağrısı da yapan EMEP üyeleri, "30 Mayıs Perşembe günü saat 21.00 itibariyle bütün sosyal medya hesaplarından  #MeclisİşCinayetleriniGündemineAlsın diyelim" ifadelerini kullandı. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku