GÜNDEM:
Hizmet-İş Bolu'da 1 Mayıs bildirisi okudu

Bolu Belediyesi’nde çalışan üyelerimizin baskıyla sendika değiştirmeye zorlanması ve 97 işçinin işten atılmasını protesto amacıyla başlattığımız oturma eylemimiz 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde devam ediyor.

Hizmet-İş Sendikası Genel Denetleme Kurulu Başkanı ve Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Bolu Belediyesi Önünde 1 Mayıs Basın Bildirisini okudu.

Mitinge, Bolu ve çevre illerden katılan onlarca HİZMET-İŞ’li emekçi, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ ve Türkiye sevdalısı vatandaşlar, HİZMET-İŞ Genel Denetleme Kurulu Başkanı ve Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Genel Sekreter YardımcıSI Remzi Karataş, Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Kastamonu İl Başkanı Mustafa Çağlı, Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, Ankara Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Genç, Teşkilatlanma Uzmanı Ahmet Beğendi, ve ŞubeleriN yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların yüzlerce üyesi katıldı.

KAZA GEÇİREN EMEKÇİLER ANILDI

Program, Şanlıurfa’ya 1 Mayıs kutlamaları için giden işçi kardeşlerimizi taşıyan otobüs kazasında yaşamını yitiren işçilerimizin ruhlarına Fatiha okunmasıyla başladı.

Alanda toplanan kalabalığa seslenen Genel Denetleme Kurulu Başkanı ve Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Boluluları ve tüm katılımcıları selamladı.

Ersoy, alanı dolduran emekçileri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları aktardı; “HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası olarak, Türkiye’nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün 1 Mayıs’ta alanlardayız. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı Şanlıurfa’da kitlesel olmak üzere 81 ilde ve tüm Türkiye’de hep birlikte, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, insanca hayat ve adil bir dünya için alanlardayız” diye konuştu.

Sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklar için meydanları doldurduklarını belirten Ersoy, “Sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, kuralsızlaştırmaya, işten atılmalara, yeni özelleştirmelere, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya, insan onuruna yakışmayan her türlü işe ve her türlü davranışa HAYIR diyoruz” dedi.

ENGELLER KALDIRILSIN

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Ersoy, “Sendikalı olduğu için işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın geriye götürülmemesini, aksine güçlendirilmesini, işsizlikle daha etkin mücadele edilmesini istiyoruz.

Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku