‘'Futbolda biz niye başarılı olamıyoruz?''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda Mucizeler Kasabası kitabının yazarı Özlem Özyurt, çocuk atölyesi etkinliği gerçekleştirdi. Yazar Özyurt, görme engelli bir pastacının anlatıldığı Mucizeler Kasabası kitabını katılımcı çocuklarla birlikte okudu. Çocuklar, görme engelli bir bireyin görmeden, koklayarak ve dokunarak bir nesneyi tahmin etmesini deneyimlediler. Gözleri kapatılan çocuklar, çubuk tarçını ve vanilya çubuğunu koklayarak ve dokunarak ne olduğu hakkında tahminlerde bulundu. Özyurt, çocuklara yazarlık deneyimlerini aktardı.

FUTBOLDA NEDEN YOKUZ?

Gazeteci-Yazar Kubilay Çelik ise 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda ‘’Futbolda neden yokuz’’ isimli son kitabını tanıttı. Okuyucularıyla Akçakoca Konferans Salonunda buluşarak kitabının içeriğinden bahseden Kubilay Çelik, “Bu benim 5'inci kitabım oluyor. Beni politik yazar olarak biliyorlardı ama bu sefer futbol tabiriyle biz de ters köşe yapalım dedik. Futbol ile ilgili bir kitap yazmaya karar verdim. Kitabımızın adı; 'Futbolda neden yokuz'. 81 milyonluk bir ülkeyiz, Avrupa'nın en genç nüfusu bizde diye övünüyoruz. Stadyumlarımız harika, altyapılarımız müthiş. Ekonomik anlamda bakacak olursak, iyi para geliri var. Sponsorluklardan, televizyon gelirlerinden, bilet satışlarından, ürün satışlarından gelir var. Ama ne hikmetse takımlarımız borç batağında ve 81 milyonluk en genç nüfustan 11 tane Türk futbolcu çıkaramıyoruz. Kulüplere bakın, neredeyse tamamı yabancı. Allah'tan Avrupa'da yaşayan Türk gençlerimiz var da, onların sayesinde milli takım çıkarıyoruz” dedi.

SPOR ADAMLARINA SORDU

Kitabında ünlü spor adamlarına sorulan sorularla cevaplar arandığını belirten Kubilay Çelik, şöyle konuştu: “Bütün bunlara kafa yorarak, 'Peki kardeşim un var, şeker var, yağ var, şu var, bu var da niçin helvayı yapamıyoruz?' kısmına kafa yorduk. Buradan yola çıkarak, futbolda marka olmuş Rıdvan, Oğuz, Mustafa Denizli, Abdullah Avcı, Yılmaz Vural gibi futbolun çeşitli yelpazesinden 20 tane marka olmuş isme değişik sorular sorarak, 'Biz niye başarılı olamıyoruz? Hem kulüp bazında, hem de milli takım bazında neden yapamıyoruz?', 'İstikrarı niçin yakalayamıyoruz?' sorularının cevaplarını aradık. Kitabın içerisinde bu 20 ismin verdiği bir takım cevaplar var. Ayrıca bu kitap bir başucu kitabıdır. Şimdiye kadar, futbol federasyonunun kuruluşundan beri gelen süreçteki başarılarımız, Avrupa çapındaki başarılarımız, dünya çapındaki başarılarımızın hepsi bu kitabın içinde. Genç nesillere, hiç olmazsa Anadolu'daki futbol antrenörü veya futbolcu olmak isteyen genç kardeşlerimize, altyapının başındakilere bir nebze olsun katkıda bulunursak ne mutlu bana.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye Şampiyonası'nda Kocaelili sporculardan...
Kocaeli il karması karate kız ve erkek takımları, Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonası'nda büyük...

Haberi Oku